În stare gravă la spital după ce s-a opărit cu suc de roșii. Femeia are 50 de ani

Autospecială SMURD
O femeie în vârstă de 50 de ani a ajuns de urgență la spital după ce s-a opărit cu suc de roșii.

O femeie din localitatea Răducăneni a fost adusă în stare gravă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, cu arsuri pe 20% din corp, de gradul II şi III, după ce s-a opărit cu suc de roşii, a informat, marţi, coordonatorul SMURD, Diana Cimpoeşu.

"Luni seara, un echipaj SMURD a intevenit la Răducăneni pentru a prelua o femeie în vârstă de 50 de ani. Pacienta a fost adusă cu o autospecială de tip terapie intensivă mobilă în UPU de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Ea a suferit arsură prin lichid fierbinte după ce a scăpat o oală cu suc de roşii în timp ce fierbea. Pacienta prezintă arsură la nivelul toracelui, abdomenului şi membrelor superioare circular pe aproximativ 20% suprafaţă corporală, de gradul II-III, fiind şi cu halenă etanolică", a explicat Cimpoeşu.

După ce a fost stabilizată, femeia a fost internată la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din cadrul Spitalului Sfântului Spiridon, potrivit Agerpres.

O tânără în vârstă de 21 de ani, din Bistriţa-Năsăud, şi-a dat foc în noaptea de 20 august, chiar de faţă cu mama sa, în timp ce se afla în vizită în casa acesteia, în satul Bichigiu din comuna Telciu (judeţul Bistriţa-Năsăud). În urmă cu două zile, iubitul fetei a făcut același gest. Autoritățile au fost alertate de mama tinerei, puțin după miezul nopții de 18 spre 19 august. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din Telciu, dar şi un echipaj SMURD care a preluat-o pe tânără şi a transportat-o la spital. Potrivit medicilor, ea a suferit arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului, iar şansele ei de supravieţuire sunt minime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel