Implantul mamar, necesitate sau moft. Prof. dr. Ioan Lascăr: Este cea mai frecventă solicitare. Poate fi perfect justificată

implantul mamar - FOTO: Freepik@artembruk
EXCLUSIV
Implantul mamar este una din cele mai solicitate intervenții în domeniul chirurgiei plastice. Când este o necesitate și când devine un moft. Care sunt avantajele acesteia ne-a explicat prof. dr. Ioan Lascăr.

În domeniul chirurgiei plastice, mamoplastia reprezintă una dintre cele mai căutate intervenții chirurgicale. Înțelegerea nevoilor și așteptărilor pacienților este esențială pentru obținerea rezultatelor dorite și pentru respectarea proporțiilor și armoniei corporale.

Mamoplastia, ce este

Mamoplastia este o intervenție chirurgicală în domeniul chirurgiei plastice care vizează modificarea formei, dimensiunii sau aspectului sânilor unei persoane. Această procedură poate implica atât mărirea sânilor (mamoplastia de augmentare), cât și reducerea lor (mamoplastia de reducere), remodelarea lor sau corectarea unor defecte congenitale sau dobândite.

Motivele pentru care o persoană ar opta pentru o mamoplastie pot varia. Unele persoane pot dori să își mărească sânii pentru a îmbunătăți proporțiile corpului sau pentru a-și recăpăta încrederea în sine, în timp ce altele pot căuta să își reducă sânii pentru a reduce disconfortul fizic sau pentru a ameliora problemele de sănătate asociate cu sânii mari, cum ar fi durerile de spate sau de gât.

Prof. dr. Ioan Lascăr, medic plastician la Spitalul Floreasca, a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL importanța respectării proporțiilor anatomice ideale în planificarea intervenției chirurgicale. Deși există numeroase solicitări pentru implanturi mamare de dimensiuni mai mari, este esențial ca acestea să fie adecvate dimensiunilor corpului și să ofere un rezultat armonios.

Vezi și: Ceaiul care crește riscul de cancer. Care este greșeala pe care o faci când bei cafea sau ceai

Implant mamar - FOTO: Freepik@fentonroma143

"Este cea mai frecventă solicitare din zona mamoplastiilor. Poate fi perfect justificată. Sunt multe persoane care au hipoplazie mamară și la care intervenția este justificată. E vorba de respectarea dimensiunilor, a proporțiilor, a volumelor.

Proporțiile anatomice ideale trebuie să stea la baza planului terapeutic. Putem instala implanturi uriașe, dar disproporția, raportându-ne la morfologia ideală, este dezavantajoasă pentru cele mai multe persoane", a explicat prof. dr. Ioan Lascăr, medic plastician la Spitalul Floreasca, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi și: Cele 7 alimente care deshidratează și provoacă pietrele la rinichi. Mihai Dobra: Alimentația are o componentă extrem de importantă

Mamoplastia reprezintă o intervenție chirurgicală populară, care poate avea un impact semnificativ asupra încrederii în sine și a calității vieții pacientului. Respectarea proporțiilor și dimensiunilor corporale este crucială pentru obținerea unor rezultate estetice armonioase și satisfăcătoare pe termen lung. Prin urmare, colaborarea strânsă între pacient și medicul plastician este esențială pentru obținerea celor mai bune rezultate posibile.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel