Iași: Medicii, rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale bebelușului cu COVID-19

Bebeluș, spital
Medicii de la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” din Iași sunt rezervați în privința bebelușului transferat duminică de la Spitalul Județean Suceava, în stare gravă, din cauza COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria”, dr. Lucian Cernahovschi, a declarat că starea de sănătate a bebelușului transferat duminică de la Spitalul Județean Suceava, o fetiță în vârstă de doar șase săptămâni, este foarte proastă, deoarece are o formă gravă de COVID-19.

„Din păcate, sugarul a venit de la Suceava pozitiv la noul coronavirus. Se menține starea generală extrem de gravă, în continuare este ventilată mecanic, cu suport electromecanic, cu suport electro-cardiac. Are o stare generală extrem de gravă. Nu are alte afecțiuni anterioare, dar în contextul bolii a făcut și un tromboembolism pulmonar mai complicat. Prognosticul este rezervat”, a precizat dr. Cernahovschi, pentru Agerpres. 

Potrivit sursei citate, mama copilului este și ea pozitivă la SARS CoV-2, dar este asimptomatică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel