Guma de mestecat, remediu împotriva arsurilor la stomac. Bilic: Duce la diminuarea acidității gastrice

guma de mestecat - FOTO: Freepik
Guma de mestecat nu doar că elimină respirația neplăcută, ci este și un remediu împotriva arsurilor la stomac.

Guma de mestecat este un remediu împotriva arsurilor la stomac. Refluxul acid apare atunci când acidul gastric se întoarce în tubul care leagă gâtul de stomac.Acest tub se numește esofag. Atunci când se întâmplă acest lucru, poate apărea acea senzație de arsură mult prea cunoscută, mâncare regurgitată sau un gust acru.

Guma de mestecat poate reduce inflamația și vă poate calma esofagul. Acest lucru se datorează faptului că guma de mestecat face ca saliva dumneavoastră să devină mai alcalină. Acest lucru poate neutraliza acidul din stomac.

Totuși, aceste efecte pot varia în funcție de tipul de gumă pe care o mesteci. Dr. Mihalea Bilic, medic nutriționist, a explicat pe pagina sa de Facebook, cum poate ajuta guma de mestecat în cazul arsurilor la stomac.

Vezi și: De ce avem scaun dimineața. Ce rol are cafeaua și ce se petrece în timpul nopții

”Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian.

Prin mestecat este stimulată producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice. Tot înghițind repetat se imprimă o direcție clară în circulația sucurilor digestive, dinspre esofag/stomac spre intestin, nu invers!!

Un studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr într-un interval de 15-20 min după masă reduce refluxul gastroesofagian. Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smaltul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor.

Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajuta să scăpați de încordare: prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat

O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux”, a spus dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Vezi și: Bella Hadid, celebrul fotomodel, afectată de căpușe. Calvarul prin care a trecut mai bine de 10 ani. Cum se manifestă boala Lyme

Guma de mestecat, beneficii

Guma de mestecat vă poate crește concentrarea. Memoria și timpul de reacție se pot îmbunătăți, de asemenea. Mestecatul determină acumularea unei cantități mai mari de salivă, care poate elimina aciditatea.

O serie de beneficii semnificative pentru sănătate sunt asociate cu guma de mestecat. De exemplu, aceasta a fost asociată cu creșterea performanțelor mentale. Se spune că guma de mestecat îmbunătățește concentrarea, memoria și timpul de reacție.

Se crede că mestecatul stimulează fluxul sanguin către creier. La rândul său, acest lucru crește cantitatea de oxigen disponibilă pentru creier. Acest lucru poate îmbunătăți funcționarea cognitivă.

Când vine vorba de refluxul acid, guma de mestecat acționează pentru a reduce acidul din esofag. Acțiunea de a mesteca poate crește producția de salivă și vă poate determina să înghițiți mai mult. Acest lucru permite ca orice aciditate din gură să fie eliminată mult mai repede.

Mestecatul gumei poate oferi și mai multă ușurare dacă mestecați gumă cu bicarbonat. Bicarbonatul poate neutraliza acidul prezent în esofag. Saliva dumneavoastră conține deja bicarbonat.

Dacă mestecați gumă cu bicarbonat, nu numai că măriți producția de salivă, dar adăugați și mai mult bicarbonat în amestec. Acest lucru poate amplifica efectele sale neutralizante, potrivit Healthline.

Vezi și: Telemedicină în 131 de spitale din țară. MS: Poate salva timp prețios

Riscuri și avertismente

Deși menta este cunoscută pentru calitățile sale calmante, menta poate relaxa și deschide în mod necorespunzător sfincterul esofagian inferior. Acest lucru poate permite acidului gastric să urce în esofag. Acest lucru poate declanșa simptome de reflux acid.

Guma de mestecat cu zahăr poate fi în detrimentul igienei orale.Aceasta poate deteriora smalțul dinților și crește riscul de carii. Dacă vă decideți să mestecați gumă pentru a combate refluxul acid, asigurați-vă că selectați o gumă fără zahăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel