Gravidele care se îngrașă prea mult și sănătatea osoasă a copiilor lor

Un nou studiu a examinat dacă creșterea greutății în timpul sarcinii ar putea afecta masa osoasă a copiilor. La mamele cu greutate normală, creșterea în greutate în timpul sarcinii a fost asociată cu o masă osoasă ușor crescută, la vârsta de șapte ani, la copii, în timp ce la mamele supraponderale / obeze nu a fost observat niciun efect benefic al creșterii în greutate asupra masei osoase.

Se spune că o femeie însărcinată trebuie să se îngrașe, pentru că mănâncă pentru doi și că nu contează câte kilograme ia în plus, pentru asta face bine copilului ei. Ei, bine, nu e chiar așa.

Un nou studiu a analizat dacă creșterea greutății în timpul sarcinii ar putea afecta masa osoasă a copiilor. La mamele cu greutate normală, creșterea în greutate în timpul sarcinii a fost asociată cu o masă osoasă ușor crescută, la vârsta de șapte ani, la copii, în timp ce la mamele supraponderale / obeze nu a fost observat niciun efect benefic al creșterii în greutate asupra masei osoase.

Nu aduc niciun beneficiu pentru oasele copilului

Un nou studiu a analizat dacă efectul greutății acumulate în timpul sarcinii ar putea afecta masa osoasă a copiilor.
În studiul publicat Journal of Bone and Mineral Research, cercetătorii au analizat date prospective de la 2.167 de perechi de mame și copii din Portugalia. La mamele cu greutate normală, creșterea în greutate în timpul sarcinii a fost asociată cu o masă osoasă ușor crescută la vârsta de 7 ani la copii, în timp ce la mamele supraponderale / obeze nu a fost observat niciun efect benefic al creșterii în greutate asupra masei osoase.

Având în vedere efectele negative cunoscute ale creșterii excesive în greutate în timpul sarcinii, atât pentru mamă, cât și pentru copil, pe diferite aspecte ale sănătății, în urma recomandărilor actuale privind sarcina, creșterea în greutate nu trebuie să aibă consecințe asupra sănătății osoase a copiilor.

Până de curând, a fost o convingere științifică pe scară largă că orice creștere în greutate la mamă în timpul sarcinii ar avea un efect benefic asupra masei osoase a copiilor. Rezultatele studiului nostru confirmă faptul că nu există niciun beneficiu în creșterea în greutate peste recomandările Institutului American de Medicină pentru masa osoasa a copiilor, atât în cazul femeilor normale cât și a celor supraponderale înainte de sarcină", a spus autorul principal al studiului Dr. Teresa Monjardino, de la Universidade do Porto, in Portugalia, citată de sciencedaily.com.

Studiul poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel