Alimentația în sezonul rece poate fi...
Deși faceți zilnic antrenamente, abordați o dietă sănătoasă, faceți tot ce trebuie pentru un abdomen plat și, totuși, nu scăpați de grăsimea de pe burtă.
Excesul de greutate în jurul taliei poate fi cel mai greu de pierdut. Dar, înainte de a intesifica efortul, luați în considerare câteva lucruri care nu vă vor lăsa să scăpați de această acumulare de grăsime în jurul taliei: pe măsură ce îmbătrânim, chiar și o ușoară întrerupere a nivelurilor hormonale poate provoca o acumulare de grăsime. De fapt, cercetările sugerează că femeile aflate în postmenopauză în terapia de substituție hormonală au niveluri mai scăzute de grăsime abdominală decât cele care nu sunt sub terapie.
Dereglare hormonală
Dacă ați avut stomacul relativ plat pentru cea mai mare parte a vieții și apoi dintr-o dată acel colăcel apare peste noapte, poate fi un semn că ați dezvoltat o „burtă hormonală.” „Pe măsură ce îmbătrânim, corpul poate deveni mai rezistent la insulină, determinându-vă corpul să depoziteze grăsimea în loc să o ardă”, explică Sara Gottfried, autorul The Hormone Cure și The Hormone Reset Diet. Femeile, de asemenea, devin mai dominate de estrogen pe măsură ce trecem la perimenopauză și nu numai. Dominația estrogenului promovează rezistența la insulină, care determină acumularea grăsimii pe burtă ", spune ea.
Perturbarea senzației de sațietate
Rezistența la insulină nu numai că poate duce la diabet, dar poate avea unele efecte secundare și asupra altor hormoni importanți. Rezistenta la insulina poate avea un efect knock-on asupra leptinei. Leptina este hormonul care vă avertizează corpul când sunteți sătul, dar nivelurile crescute de insulină duc în cele din urmă la creșterea leptinei, de asemenea ”, explică ea.
„Leptina crescută, în ciuda a ceea ce ați putea crede, nu înseamnă că este mai probabil să terminați mai repede de mâncat. Nivelurile ridicate în mod constant de leptină pot duce la o disfuncție a receptorilor de leptină ", spune dr. Gottfried. Acești receptori încetează să mai trimită semnale către creier pentru a vă spune să nu mai mâncați. Ca urmare, faceți exact opusul a ceea ce leptina este concepută și continuați să mâncați, fără a primi niciodată semnalul de oprire.
Schimbările de dispoziție
Pe măsură ce femeile intră în anii pre- și post-menopauză, nivelul lor de estrogen fluctuează des, ceea ce poate duce la schimbări ale dispoziției și la creșterea în greutate în jurul abdomenului. Potrivit unui studiu al Universității din Wisconsin, acesta este motivul pentru care femeile prezintă un risc mai mare de a dezvolta tulburări de dispoziție decât bărbații. Studiul a constatat că nivelurile de estrogen la femei fluctuează cel mai des în timpul evenimentelor ciclului reproductiv și al tranzițiilor menopauzale.
Acesta este și momentul în care majoritatea femeilor au raportat apariția depresiei sau depresiei recurente. Nivelurile de estrogen fluctuează în mod natural în timpul modificărilor corporale la menopauză, care pot provoca schimbări ale dispoziției și pot duce la creșterea în greutate. De aceea, dr. Gottfried spune să nu vă învinuiți pentru creșterea în greutate în exces. „Dacă vă luptați să pierdeți în greutate în exces fără succes, nu dați vina pe lipsa de voință sau de autodisciplină. Cel mai probabil hormonii tăi s-au întors împotriva ta ”, spune ea.
În schimb, concentrați-vă asupra lucrurilor pe care le puteți controla, cum ar fi dieta și rutina de exerciții.
Stresul
Un alt jucător important în depunerea de grăsime abdominală hormonală este cortizolul. Adesea denumit hormonul stresului, nivelul de cortizol crește atunci când corpul simte că ești copleșit de anxietate, ceea ce poate duce la creșterea în greutate încăpățânată. Potrivit Jacqueline Montoya, medic de urgență certificat de bord și medic de îngrijire critică și proprietar al GreenMed MD, acest lucru se datorează faptului că corpul intră în modul de supraviețuire, numit și „luptă sau fugi” „Nivelurile ridicate de stres și anxietate pot trimite corpul în modul de supraviețuire, ceea ce ne mărește nivelul de cortizol și semnalează corpului să stocheze mai multe grăsimi”, explică ea.
Epuizarea
Sunteți epuizat tot timpul, dar nu puteți adormi. Ceas cu alarmă în mijlocul insomniei nopții.
Insomnia și epuizarea pot fi semne clare că hormonii sunt de vină pentru creșterea în greutate. Lipsa somnului provoacă oboseală, ceea ce duce la stres și insomnie. Toate aceste lucruri se vor încurca cu hormonii, în special cu nivelurile de cortizol. "Cortizolul ridicat poate duce la scăderea nivelului tiroidian, ceea ce poate determina creșterea în greutate", explică dr. Montoya. „De asemenea, poate reduce hormonii de creștere, care sunt responsabili pentru construirea țesuturilor, creșterea musculară și sănătatea generală”.
Cum să vă resetați în mod natural hormonii
Principala problemă cu un dezechilibru hormonal care provoacă grăsimea abdominală este că toate problemele sunt ciclice - o problemă duce la alta și apoi la alta. De aceea, multor femei le este greu să reducă burtica hormonală. În afară de intervenția medicală, există modificări ale stilului de viață pe care le puteți face pentru a întrerupe ciclul și a vă reseta hormonii.
„Luarea deciziilor conștiente de zi cu zi cu privire la ceea ce mănânci, cantitatea de exerciții fizice pe care o faci, câte ore dormi și cum te descurci cu situații stresante, este esențială pentru combaterea dezechilibrelor hormonale”, spune dr. Montoya. Dr. Gottfried sugerează revizuirea a ceea ce mănânci. „Recomand 40 de zile de tăiere a zahărului, glutenului, lactatelor, alcoolului și cofeinei”, spune ea. „Urmăriți să mâncați legume zilnic, împreună cu proteine antiinflamatoare. Scopul este de a reduce stresul nutrițional prin eliminarea alimentelor foarte reactive. ”
Pe lângă schimbarea dietei, Dr. Gottfried recomandă postul intermitent. Ea preferă metoda 16: 8. În fiecare zi, există o fereastră de mese de opt ore și post de 16 ore peste noapte. Dar puteți decide ce perioadă de timp doriți să postiți, fie că este dimineața sau seara. De asemenea, ea recomandă antrenamente HIIT și cel puțin șapte până la opt ore de somn în fiecare noapte. „Calitatea slabă a somnului face ravagii asupra biochimiei interne și este mai probabil să mâncați excesiv atunci când sunteți obosit”, spune ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...