Glaucomul, depistat timpuriu cu ajutorul telefonului. Noua INVENȚIE a cercetătorilor
01 Martie 2021, 18:12

Telefon
Smartphone-urile ar putea fi folosite pentru a scana ochii oamenilor pentru semne de avertizare timpurie ale glaucomului, arată un studiu.

Telefoanele smartphone vor fi utilizate pentru depistarea timpurie a glaucomului. Glaucomul este asociat cu niveluri crescute de presiune intraoculară (PIO) și un mod precis, neinvaziv de monitorizare a PIO al unei persoane pe o perioadă îndelungată ar contribui la creșterea semnificativă a șanselor de a-și menține vederea. Undele sonore utilizate ca metodă de măsurare mobilă ar detecta valorile crescânde ale presiunii intraoculare, determinând diagnosticarea și tratamentul precoce.

”Am descoperit o relație între presiunea internă a unui obiect și coeficientul său de reflexie acustică. Cu investigații suplimentare asupra geometriei ochilor și a modului în care aceasta afectează interacțiunea cu undele sonore, este posibilă utilizarea unui smartphone pentru a măsura cu precizie IOP din confortul casei utilizatorului”, afirmă medicul Khamis Essa, directorul Advanced Manufacturing Group de la Universitatea din Birmingham, conform unui comunicat al universității citate.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?