Glaucomul, depistat timpuriu cu ajutorul telefonului. Noua INVENȚIE a cercetătorilor
01 Martie, 18:12

Telefon
Smartphone-urile ar putea fi folosite pentru a scana ochii oamenilor pentru semne de avertizare timpurie ale glaucomului, arată un studiu.

Telefoanele smartphone vor fi utilizate pentru depistarea timpurie a glaucomului. Glaucomul este asociat cu niveluri crescute de presiune intraoculară (PIO) și un mod precis, neinvaziv de monitorizare a PIO al unei persoane pe o perioadă îndelungată ar contribui la creșterea semnificativă a șanselor de a-și menține vederea. Undele sonore utilizate ca metodă de măsurare mobilă ar detecta valorile crescânde ale presiunii intraoculare, determinând diagnosticarea și tratamentul precoce.

”Am descoperit o relație între presiunea internă a unui obiect și coeficientul său de reflexie acustică. Cu investigații suplimentare asupra geometriei ochilor și a modului în care aceasta afectează interacțiunea cu undele sonore, este posibilă utilizarea unui smartphone pentru a măsura cu precizie IOP din confortul casei utilizatorului”, afirmă medicul Khamis Essa, directorul Advanced Manufacturing Group de la Universitatea din Birmingham, conform unui comunicat al universității citate.

Studiul științific, AICI.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă dacă mănânci avocado în fiecare zi
13 pacienți cu Covid-19 din Iași, infectați cu varianta Delta: 4 dintre ei sunt la ATI
Carantină, verificată prin GPS în Israel
Cât de des se spală blugii
3 alimente care te scapă de stres
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri