Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Genunchi, tratamentul injectabil care ar putea întineri cartilajul deteriorat în teste
15 sep, 15:10
Cartilajul deteriorat de la genunchi ar putea avea tratament în curând. Un medicament injectabil este în teste clinice în SUA. 
Cartilajul articulatiilor s-ar putea regenera

Un nou medicament injectabil, care ar ajuta la regenerarea cartilajului genunchiului la persoanele cu osteoartrită ar putea fi aprobat în scurt timp.

Nathaniel „Ned” David este numele celui care a căutat formula pentru regenerarea țesuturilor, în timp ce Unity Biotechnology este o companie de biotehnologie care dezvoltă medicamente destinate celulelor senescente, adică cele care și-au pierdut capacitatea de a se diviza și de a contribui la îmbătrânire. Acest lucru se întâmplă în genunchi atunci când cartilajul se rupe și nu se mai poate regenera.

Medicația pentru artroză pe care compania de biotehnologie a început să o testeze la oameni în toamna trecută ar putea să aibă un efect mai mare decât doar regenerarea cartilajului deteriorat din genunchi.

După cum publică portalul Gestion.pe, cercetătorii spun că „este primul pas pentru a ne face să ne simțim din nou tineri”.

„Îmbătrânirea nu este un fenomen rigid și inflexibil”, a spus, conform Bloomberg.com, biochimistul instruit la Harvard și la Universitatea din California, Berkeley. Primele rezultate ale testelor cu medicamentul UBX0101 sunt așteptate să fie publicate anul viitor, după ce compania a început deja studiul clinic de faza II.

Ambiția lui David este de a stabili un nou domeniu științific pe care îl numește medicină senolitică. Senoliticele sunt molecule mici care pot induce selectiv moartea celulelor care au intrat într-o stare cunoscută sub denumirea de senescență: acestea nu se mai divizează și, în schimb, declanșează o inflamație cronică la nivel scăzut, care este dăunătoare pentru celulele din jur.

Senescența este asociată cu o gamă largă de boli care apar mai ales la bătrânețe, precum boli de inimă, glaucom, accidente vasculare cerebrale și artrită. În opinia lui David, ideea este nu numai să prelungească viața, ci să le permită persoanelor în vârstă să ducă o viață mai sănătoasă atâta timp cât este rândul lor să fie în această lume.


Ştiri Recomandate

Creier activ: cum să-ți menții creierul tânăr și la vârste înaintate
Fibroza chistică: boala genetică poate da simptome și purtătorilor, care nu fac boala
Acneea și depresia, conexiune stranie care durează doar câțiva ani
5 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe despre cancerul ovarian
Produse din plante care interacționează cu medicamentele. Ce să eviți
Rujeolă în copilărie, risc crescut pentru o boală pulmonară cumplită la vârstă adultă
Comentarii