Această vitamină îți protejează...
Furia este o reacție normală la sentimente de frustrare, inechitate, nesiguranță sau stres, și poate să apară atunci când ne confruntăm cu amenințări sau provocări. Furia se manifestă în diferite grade de intensitate, de la iritare ușoară până la furie extremă, și poate varia în funcție de persoană și de circumstanțe.
Furia afectează oamenii în mai multe moduri, și impactul său poate fi atât pozitiv, cât și negativ. Psihoterapeutul Ancuța Coman-Boldișteanu a explicat, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola ce trebuie să știm despre furie.
”Noi avem această expresie, că punem emoțiile în cutii, că le punem în pod, în debara, nu există așa ceva, pentru că ele sunt în noi, nu sunt în afara noastră. Toate acele cutii sunt în noi și, la un moment dat, ele se cronicizează pe interior. Furia, de exemplu, este cea mai intensă emoție a noastră, ca intensitate.
Furia este ca un vulcan. Sunt foarte multe expresii cu care noi am crescut, care, practic, ne-au redus la tăcere și nu la a ne exprima emoțiile care au rămas în interiorul nostru și acum avem tot felul de adicții, accese de furie, abuzuri, comportamente care ne pun viața în pericol, accidente. Acesta este teribilism.
Vezi și: Efectul nebănuit al înjurăturilor. Ancuța Coman-Boldișteanu: Te-ai răcorit. E o descărcare
Și teribilismul are la bază tot emoțiile reprimate, sunt tot o furie reprimată Tocmai, pentru că este o emoție atât de intensă, în primul rând este nevoie să o acceptam. Trebuie să acceptăm faptul că, a fi furioși este sănătos, că furia nu este o emoție rea și nu este de aruncat la gunoi.
Furia este cea care ne scoate în stradă, atunci când ceva nu ne mai convine și nu mai este pe placul nostru, furia este cea care ne pune granițe. Tot furia ne spune că este nevoie de o schimbare, deci avem nevoie de furie.
Este ca un motoraș, dar bazat pe experiența noastră culturală, noi avem această asociere directă între furie și agresivitate, avem un semn de egalitate între ele. Furia nu este același lucru cu agresivitatea. Agresivitatea este un comportament din furie, dar între ele nu există un semn de egalitate”, a explicat psihoterapeutul Ancuța Coman-Boldișteanu a explicat, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Vezi și: Gustarea care previne adenomul de prostată. Bilic: Un rău necesar. Face bine la interior
Este important să învățăm să gestionăm furia într-un mod sănătos și constructiv. Aceasta implică conștientizarea propriilor reacții de furie, identificarea factorilor declanșatori, învățarea de tehnici de control a furiei și comunicarea deschisă și eficientă cu cei din jur. Terapia sau consilierea pot fi utile pentru a înțelege și gestiona mai bine această emoție intensă.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...