Fructul care previne diabetul. Menține nivelul de zahăr din sânge și oferă sațietate

avocado - FOTO: Freepik@vecstock
Acest fruct reduce semnificativ riscul de diabet. Menține nivelul zahărului din sânge.

Un nou studiu sugerează că consumul de avocado poate reduce semnificativ riscul de diabet, în special în rândul femeilor. Aceste fructe sunt bogate în fibre, antioxidanți și grăsimi sănătoase care pot susține sănătatea metabolică și sensibilitatea la insulină. Avocado este o alegere sănătoasă, însă experții recomandă o dietă echilibrată și diversificată în loc să sublinieze excesiv anumite alimente pentru prevenirea diabetului.

Diabetul este a doua cauză principală de deces în Mexic, afectând aproximativ 15,2% din adulți. Pentru a investiga relația dintre consumul de avocado și riscul de diabet, cercetătorii au studiat obiceiurile alimentare, în principal autodeclarate, și informațiile despre diagnosticul de diabet din răspunsurile la chestionare ale unei părți a populației mexicane.

Rezultatele au arătat că femeile care consumau avocado aveau mai puține șanse să dezvolte diabet decât cele care nu le consumau. Această asociere, totuși, nu a fost observată la bărbați, potrivit Science Direct.

Vezi și: Factorul major care poate declanșa demența. Este inevitabil

Persoane implicate în studiu

Studiul a analizat date despre adulții mexicani cu vârsta de 20 de ani și peste din ancheta națională mexicană privind sănătatea și nutriția (ENSANUT) din anii 2012, 2016 și 2018. După excluderea unor indivizi specifici, cum ar fi cei care erau gravide sau alăptau, și a celor cu date lipsă sau nesigure privind diabetul și consumul de avocado, eșantionul final a inclus 25.640 de participanți.

În rândul participanților, aproximativ 45% au declarat că consumă avocado, cu o medie zilnică de 34,7 grame pentru bărbați și 29,8 grame pentru femei. Consumatorii de avocado aveau în general niveluri mai ridicate de educație și aparțineau unei clase socio-economice mai înalte decât cei care nu consumau avocado. Aproape trei sferturi dintre consumatorii de avocado locuiau în zone urbane.

În rândul ambelor sexe, consumatorii de avocado aveau, de asemenea, scoruri ușor mai mari la indicele de alimentație sănătoasă, indicând o dietă în general mai nutritivă.

Vezi și: Adevărul despre spălarea cărnii înainte de preparare. Medicul Carmen Dorobăț: Carnea pregătită termic nu are vreun risc de infecție

Avocado - FOTO: Freepik@dashu83

Avocado, beneficii pentru diabetici

Avocado este o sursă bogată de grăsimi sănătoase, în special grăsimi mononesaturate, care pot contribui la menținerea sănătății inimii. Avocado conține fibre alimentare, care ajută la menținerea unei digestii sănătoase și la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

De altfel, grăsimile mononesaturate din avocado au fost asociate cu o reducere a riscului de boli cardiovasculare, care pot fi mai frecvente la persoanele cu diabet. Consumul de avocado poate contribui la menținerea unei senzații de sațietate mai îndelungată și poate ajuta la gestionarea greutății, ceea ce este important pentru persoanele cu diabet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel