Fructul care elimină grăsimea din corp, vergeturile și inhibă pofta de mâncare. Marinescu: Arătăm WOW. Pielea e mult mai tonică, lipsită de imperfecțiuni

Fructul - Foto: Freepick @suriyayapin
EXCLUSIV
De ce apar, de fapt, vergeturile și cum putem scăpa de ele. Ioana Marinescu ne-a învățat câteva trucuri.

Pentru multe persoane, în special pentru femei, vergeturile reprezintă o o sursă de neplăceri. Vergeturile, care pot să apară la orice vârstă, chiar și în pre-adolescență, sunt dungi lungi, înguste sau linii care se dezvoltă pe piele.

Acestea se produc, de cele mai multe ori, atunci când pielea este brusc întinsă, fiind în mod frecvent asociat cu perioada sarcinii, femeile având o predispoziție mai mare decât bărbații.

De asemenea, există câteva afecțiuni care pot provoca apariția vergeturilor, cum ar fi sindromul Marfan și sindromul Cushing. Sindromul Marfan poate provoca scăderea elasticității țesuturilor pielii, iar la pacienții care suferă de sindromul Cushing, organismul produce în cantități prea mari hormoni care duc la creșterea rapidă în greutate și la fragilitatea pielii.

Mai mult, retenția de apă este vinovată de apariția celulitei. Specialiștii recomandă un consum suficient de apă, dar și o reducerea semnificată a aportului de sare, care favorizează, după cum știm, retenția de apă. În plus, pe lângă aceste două "atitudini" pe care le putem lua singure, există o serie de terapii pe care le putem urma, terapii care ne ajută să revenim la o piele tonifiată și fără celulită.

"O altă problemă, după celulită, sunt vergeturile, iar ele se întâmplă:

1. în perioada de creștere, când organismul începe să crească și când tânăra sau tânărul se dezvoltă mai repede decât ne-am așteptat. Atunci apar rupturi de tegument și apar vergeturile inestetice.

2. apar la sarcină. Sunt cele mai bune vergeturi pe care le putem avea și cele mai bune semne că bebelușul este mare și sănătos.

3. Cure de slăbire drastice, de la foarte plinuț la foarte slab sau invers. Atunci se întâmplă rupturi de tegument. În sensul acesta, masajul, scrub-urile sunt esențiale, pentru că fac acest mare beneficiu, anume stimularea colagenezei și stimularea microcirculației. Pentru zona de vergeturi, de asemeni, e important ca produsul pe care-l aplicăm să fie destinat rupturilor de tegument, pentru că avem șanse să refacem zona și ea să arate foarte bine.

Acum, în mod realist, în momentul în care avem niște vergeturi foarte mari și vechi, e puțin probabil să ne așteptăm ca ele să dispară. În mod foarte realist, e important ca în momentul în care începem să vedem că într-o anumită zonă dezvoltăm mici vergeturi să dăm cu uleiuri, creme dedicate vergeturilor. Eu recomand crema pentru vergeturi pe care o recomand și doamnelor însărcinate, cu care se face mesaj pe burtică, pe sâni, pe coapse, pentru a stimula elasticitatea pielii și pentru a o hrăni suficient, astfel încât ea să nu aibă lipsă de colagen și să poată să se retragă cât mai repede.

În ceea ce privește celulita, un ajutor foarte important sunt suplimentele alimentare care să dreneze organismul și să ajute la echilibrarea raportului de grăsimi din corp. Mă refer la două suplimente care au extracte botanice, naturale, unul dintre ele este extract de portocală roșie siciliană, care e studiat foarte intens de către producători și care are efectul foarte bine sesizat, foarte bine aspectat de a inhiba oarecum pofta de mâncare. Mai mult, poate elimina țesuturile grase de pe corp", a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, pentru DC Medical.

Vezi și: Celulita, adevărata cauza principală. Produsul din bucătărie care te scapă de ea. Marinescu: Sunt persoane mai plinuțe care sunt fabuloase, o explozie de energie pozitivă

"Am văzut tinere foarte afectate de felul în care arată. Cred că e important să fim fericite cu noi, e foarte important să facem pace cu noi"

 

"Cred că celulita și vergeturile ar trebui prevenite în orice sezon. Într-adevăr, vara se și vede în profilul cumpărătorilor, care cumpără din ce în ce mai multe produse de corp. Minunat pentru noi este să facem lucrul acesta pe tot timpul anului pentru că e puțin probabil ca dacă aplicăm doar pe perioada verii nu știu ce creme să avem rezultate atât de rapide.

Acest lucru trebuie profilactic și inclusiv atunci când nu ne vedem tot corpul dezgolit, ci și când suntem îmbrăcate și înfofolite, pentru că vara o să ne fie mult mai ușor să arătăm wow și pielea să fie mult mai tonică, mult mai lipsită de așa zise imperfecțiuni.

Totuși, vreau să subliniez că perfecțiunea e foarte relativă. Și e un cumul de imperfecțiuni și e minunat să folosim creme de celulită, creme de vergeturi, uleiuri dedicate corpului în sensul acesta, dar e foarte bine și să ne simțim bine noi cu noi, pentru că până la urmă nu știu dacă aici este farmecul nostru, anume într-un corp perfect, ci farmecul vine din interior.

Și o spun din tot sufletul, pentru că am văzut tinere foarte afectate de felul în care arată, tinere care în adolescență se îngrașă mai mult, e firesc, sunt schimbări hormonale care fac să te îngrași sau să slăbești nejustificat și atunci aduc niște modificări fizice cu care nu suntem întotdeauna foarte fericiți.

Cred că e important să fim fericite cu noi și întotdeauna spun că e foarte important să facem pace cu noi, să ne oferim ceea ce considerăm că ne trebuie pentru îmbunătățirea anumitor probleme, dar să ne asumăm faptul că suntem frumoase oricum am fi, cu câteva kilograme în plus, în minus, cu coșuri etc.", a conchis Ioana Marinescu.

Trebuie să vezi asta: Vergeturile, de două tipuri: albe și roșii. Care e diferența și cum le facem să DISPARĂ: 2 produse geniale

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel