Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Femeia din Tulcea diagnosticată cu West Nile a fost externată
09 aug 2019 / 14:25
Femeia din Tulcea, internată la sfârșitul lunii trecute într-un spital din Galați, fiind diagnosticată cu West Nile, a fost externată.
Țânțar

Femeia, Tulcea, West Nile. O femeie de 46 de ani, din satul Văcăreni, județul Tulcea, a fost internată pe 21 iulie într-un spital din Galaţi, și diagnosticată cu virusul West Nile."Pacienta a fost externată. Ea a făcut o formă de boală uşoară", a declarat, pentru Agerpres, directorul DSP Tulcea, Mihaela Nicolau.

Aceasta a mai afirmat că, anul acesta, medicii din Tulcea au mai înregistrat o suspiciune de infectare cu virusul West Nile, dar infirmată ulterior.

DSP Tulcea a dispus o serie de măsuri pentru prevenirea infecţiei cu virusul West Nile: promovarea măsurilor de protecţie împotriva ţânţarilor şi solicitarea adresată autorităţilor de a interveni în regim de urgenţă pentru combaterea populaţiei de ţânţari din zonele cu lacuri şi bălţi, pentru asanarea subsolurilor inundate şi dezinsecţia parcurilor şi zonelor verzi.

"Circa 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, dar specialiştii recomandă prezentarea la cel mai apropiat cabinet medical în caz de febră, dureri intense de cap, dureri musculare, vărsături, erupţii cutanate. Nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru infecţia cu virusul West Nile", a mai amintit Mihaela Nicolau.

În 2018 s-au înregistrat şapte suspiciuni de infecţii cu West Nile, dintre care un singur caz a fost confirmat.


Ştiri Recomandate

Bărbat din Alba, mort la Urgențe din pricina unor dureri de gât. Reacția spitalului
Tânăr din Israel, simptome gripale pe Otopeni. A fost dus la spital
Cei 4 australieni, infectați cu noul coronavirus, au fost în Wuhan
Dieta Keto, de ce să nu o transformi într-un stil de viață
Reprezentanți UE pe sănătate, întâlnire pe tema coronavirusului din China
Coronavirus, stare de urgență în Hong Kong. Ce măsuri s-au luat
Comentarii