Febră hemoragică: primul deces în Brazilia, după 20 de ani

Rezultate analize
Primul deces cauzat de febra hemoragică a fost înregistrat după 20 de ani, în Brazilia. Se pare că e vorba de un nou virus detectat aici.

Brazilia a înregistrat pentru prima dată după 20 de ani un deces de febră hemoragică provocat se pare de un nou virus detectat în această ţară sud-americană, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Pacientul a decedat în statul Sao Paulo pe 11 ianuarie şi a fost îngrijit în trei spitale unde a fost supus mai multor analize pentru a identifica maladii, precum febra galbenă, hepatita virală, febra dengue sau zika, însă toate au fost eliminate, arată surse citate de agerpres.ro.

Examinări complementare au detectat prezenţa unui arenavirus, în general asociat bolilor transmise de rozătoare oamenilor, ce provoacă febră hemoragică şi care atacă mai multe organe.

Boala, potrivit Ministerului Sănătăţii, este "extrem de rară" şi prezintă simptome precum febră, dureri musculare, pete roşii pe corp, dureri de gât, de stomac şi de cap, printre altele.

Autorităţile medicale nu au confirmat încă originea contagierii pacientului dar au reamintit că, în majoritatea cazurilor, persoanele contractează boala prin inhalarea particulelor din urină sau materii fecale ale rozătoarelor infectate.

Transmiterea arenavirusului de la om la om poate interveni în cazul unui contact foarte apropiat şi prelungit sau în mediile spitaliceşti, când nu sunt folosite mijloace de protecţie, prin contactul cu urină, fecale, salivă etc.

Ministerul Sănătăţii a informat că personalul medical din centrele în care a fost îngrijit pacientul precum şi rudele acestuia au fost supuse unor analize medicale şi sunt atent monitorizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel