Factorul care determină apariția bolii Alzheimer. Medic: Este foarte periculos. Este la fel de nociv precum fumatul

alzheimer - FOTO: Freepik@Guzov Ruslan
Un anumit factor ar putea contribui la apariția bolii Alzheimer. Este considerat, în rândul neurologilor, la fel de nociv precum fumatul.

Un neurolog a dezvăluit un secret esențial în lupta împotriva bolii Alzheimer. Este un factor surprinzător care ar putea fi cheia prevenirii acestei afecțiuni devastatoare.

Un anumit factor de risc pentru Alzheimer ar putea fi "la fel de nociv pentru sănătate" ca și fumatul. Este o afecțiune progresivă, ceea ce înseamnă că se agravează în timp.

În majoritatea cazurilor, primul semn este reprezentat de probleme minore de memorie, urmate de schimbări de personalitate, confuzie și dezorientare.

Cauzele bolii Alzheimer sunt foarte complicate, dar o parte cheie este acumularea a două substanțe în interiorul creierului cunoscute sub numele de amiloid și tau. Nu se știe exact de ce acest lucru poate să se întâmple, dar există factori cunoscuți care pot crește riscul de Alzheimer, cum ar fi genetica, vârsta, leziunile la cap și bolile cardiovasculare.

Vezi și: De ce România nu prea are femei în politică. Oana Băluță, dezvăluire despre listele de vot: E decizia partidelor, favorizează bărbații. Nu vorbim despre scăpări, ci despre inegalitate de gen

Singurătatea, factorul la fel de nociv precum fumatul care poate duce la Alzheimer

Și un expert a avertizat cu privire la un alt factor de risc "surprinzător" de care ar trebui să fim cu toții atenți. Robert Love, un neurolog, a vorbit despre "secretul surprinzător pentru prevenirea bolii Alzheimer".

A dezvăluit că menținerea relațiilor sănătoase este cheia pentru reducerea șanselor de a dezvolta Alzheimer.

"Care este secretul surprinzător? Este vorba despre relații. A avea relații sănătoase este una dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea dvs. în general, pentru sănătatea creierului și pentru a reduce riscul de Alzheimer.

Ei bine, în primul rând, relațiile ne conferă scop și sens în viață. Și a avea un scop și un sens în viață nu este numai excelent pentru sănătatea dvs., ci și pentru sănătatea mentală și pentru a reduce riscul de Alzheimer.

În al doilea rând, a avea relații excelente poate ajuta la reducerea stresului și anxietății. Oamenii sunt creaturi sociale. Avem nevoie să fim în jurul oamenilor iubitori. Și aceștia sunt membri ai familiei sau prieteni, deci acest lucru este foarte important.

În al treilea rând, singurătatea este unul dintre cei mai mari factori de risc pentru boală, precum și pentru boala Alzheimer. Și, deci, nu vreți să fiți singuri. Acest lucru este foarte, foarte periculos" a spus dr. Robert Love, potrivit Express.

Vezi și: De ce ar trebui să porți ruj roșu. Ce este efectul rujului

Menținerea relațiilor sociale, cheia unui creier sănătos

Alzheimer, persoană singură - FOTO: Freepik@palinchak

Astfel, medicii neurologi susțin că menținerea relațiilor sociale joacă un rol vital pentru sănătatea creierului.

Și, așadar, a avea relații bune este o modalitate excelentă de a ajuta la prevenirea singurătății", a mai explicat medicul neurolog.

Vezi și: 1 din 3 bărbați văd "Macarena" o victimizare a femeilor, fără relevanță. Textul vulgar a Erikăi Isac, devenit o voce. Oana Băluță: Mi se pare o mare ipocrizie să ne împiedicăm de un limbaj explicit

Singurătatea, factor de risc pentru demență

NHS-ul chiar listează singurătatea sau izolarea socială ca un factor de risc pentru Alzheimer, alături de pierderea auzului, depresia netratată (deși depresia poate fi, de asemenea, unul dintre simptomele bolii Alzheimer) și un stil de viață sedentar.

Și un studiu publicat în jurnalul Neurology în 2020 a descoperit că persoanele singure cu vârste între 60 și 79 de ani aveau de trei ori mai multe șanse să dezvolte demență decât colegii lor care nu au raportat sentimentul de singurătate.

Singurătatea a fost asociată și cu dimensiuni mai mici ale creierului și cu abilități mai slabe de funcționare executivă, cum ar fi capacitatea de a planifica, de a se concentra și de a-și aminti instrucțiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel