Exercițiile fizice previn sau încetinesc bolile oculare
15 iul 2020, 14:28

Alzheimer ar putea fi „văzut” în ochi în fază încipientă
Exercițiile fizice ar încetini sau preveni dezvoltarea unor boli de ochi, susține un studiu al Universității din Virginia, SUA.

Specialiști de la Școala de Medicină a Universității din Virginia (UVA) au descoperit, în urma unui studiu, că exercițiile fizice au redus supraaglomerarea dăunătoare a vaselor de sânge din ochii șoarecilor de laborator cu până la 45%. Iar această supraaglomerare este un contribuitor cheie la degenerarea maculară și la alte câteva boli ale ochilor. Studiul, unul experimental, militează pentru ideea că exercițiile fizice pot reduce severitatea degenerescenței maculare, o cauză principală a pierderii vederii.

”De multă vreme s-a pus întrebarea dacă menținerea unui stil de viață sănătos poate întârzia sau preveni dezvoltarea degenerării maculare”, afirmă cercetătorul Bradley Gelfand de la Centrul pentru Științe Avansate pentru Viziune din cadrul UVA, conform unui comunicat al universității citate.

Oamenii de știință nu știu exact modul în care exercițiile fizice împiedică supraîncărcarea vaselor de sânge. Pot spune doar că e datorată unei varietăți de factori în joc, inclusiv fluxul sanguin crescut la ochi. Cercetătorii au sesizat că debutul pierderii vederii este adesea asociat cu o scădere a exercițiului fizic: ”Este destul de bine știut că, pe măsură ce ochii și viziunea oamenilor se deteriorează, tendința lor de a se angaja în activitate fizică scade și ea”.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?