Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Encefalita ecvină estică: cazuri raportate într-un stat american, inclusiv un deces
09 sep, 22:05
Encefalita ecvină estică, o afecțiune transmisă de țânțari, a afectat o fetiță de 5 ani și o femeie de 60 de ani din statul american Massachusetts.
Țanțarii și căpușele pot transmite boli infecțioase

Encefalita ecvină estică. Departamentul de Sănătate din statul american Massachusetts a confirmat vinerea trecută, 6 septembrie, două noi cazuri de encefalită ecvină estică. Este vorba de o femeie la 60 de ani și o fetiță de 5 ani. Pe lângă acestea s-au mai înregistrat cinci cazuri raportate în același stat, inclusiv un deces. Informațiile au fost oferite de epidemiologului statului Massachusetts, medicul Catherine Brown, citată de CNN, potrivit medicinenet.

Fetița este în stare critică în spital. 36 de comunități din Massachusetts sunt acum la risc critic, 42 - la risc ridicat și 115 sunt acum la risc moderat din pricina acestei boli, potrivit Departamentului de Sănătate al statului.

Epidemiologul mai declara jurnaliștilor de la CNN că mai multe cazuri și mai multe decese sunt posibile înainte de încheierea sezonului. Iar în mod obișnuit, doar 5 până la 10 cazuri umane de encefalită ecvină estică sunt raportate într-un an, dar aproximativ 30% din cazuri duc la moarte.


Ştiri Recomandate

Simptomele deficitului de magneziu la femei
Merișoarele, beneficii nebănuite pentru sănătate
REZIDENȚIAT 2019, protestele continuă. Mesajul oficial al Mediciniștilor
Decese premature: aproximativ 400.000, cauzate de aerul poluat
În stradă, pentru prevenirea violenței asupra femeilor
Seniorii, întâlnire pe tema problemelor medicale specifice vârstei
REZIDENȚIAT 2019. Iași, Craiova și Cluj: Sute de candidați, la PROTESTE
Comentarii