Durerea de mână, 5 moduri de a o reduce fără operație

Durerea de mână poate fi ameliorată dacă îți ții mâna imobilizată o perioadă
Aceste metode nechirurgicale vă pot ajuta să reduceți durerea de mână, să realizați mai ușor activități zilnice precum îmbrăcatul și să vă creșteți, astfel, independența. Dar pentru toate aveți nevoie de un consult medical!

Durerea de mână este mai mult decât doar enervantă. Rigiditatea și umflarea mâinii sau a mâinilor, care apar alături de durere, pot slăbi puterea și diminuează capacitatea unei persoane de a îndeplini funcții de rutină, cum ar fi îmbrăcarea unor haine care au nasturi sau fermoare. Aceste soluții nechirurgicale vă vor ajuta la ameliorarea durerii și la creșterea independenței. Dar întâi să aflăm care sunt cauzele posibile pentru durerea de mână.

Posibile cauze

O cauză obișnuită a durerii de mână este osteoartrita – atunci când cartilajul de absorbție a șocurilor dintre oase, din articulațiile degetelor și de la baza degetului mare, devine uzat sau deteriorat. Durerea de mână poate rezulta, de asemenea, din afectări nervoase, cum ar fi durerea și furnicătura pe care o simți când există presiune asupra nervului median al încheieturii mâinii sau a nervului ulnar, lângă cot. Uneori, durerile de mână rezultă din tendinită, o inflamație a țesutului care atașează mușchii de oase. Iată cinci metode care vă ajută să gestionați durerea de mână, să vă mențineți funcțiile și să evitați intervențiile chirurgicale.

1. Îndepărtarea

O atelă fixează poziția degetelor, a degetului mare sau încheieturii mâinii. „Purtați o atelă pentru câteva săptămâni dacă artrita izbucnește, astfel încât inflamația se poate potoli", spune dr. Philip Blazar, chirurg ortoped și profesor asociat la Școala Medicală Harvard.

2. Injecții

O injecție cu un corticosteroid într-o articulație afectată poate reduce inflamația. „Ameliorarea pe care o oferă poate dura până la un an", spune dr. Blazar. Unii oameni însă nu reacționează la fel de bine la injecțiile ulterioare, iar corticosteroizii pot avea efecte secundare.

3. Antiinflamatoarele nesteroidiene

Un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) ajută la ameliorarea durerii de mână prin blocarea enzimelor care produc durere și umflături, dar Dr. Blazar spune că nu este eficient pentru sindromul de tunel carpian, spre exemplu. Apoi, utilizarea pe termen lung a acestor medicamente orale, cum ar fi ibuprofen, este legată de ulcere, sângerări la nivelul stomacului, leziuni hepatice și risc crescut de atacuri de cord. Antiinflamatoarele cu aplicare locală, cum ar fi diclofenacul, pot prezenta un risc mai mic de astfel de reacții adverse sau efecte secundare.

4. Căldură și frig

Căldura poate slăbi rigiditatea mâinii. Dr. Blazar spune că un duș fierbinte vă poate ajuta. Recele este eficient pentru durerea mâinii care rezultă dintr-o activitate, cum ar fi jocul de tenis sau de golf. „Aplicați comprese de gel flexibile pe care le păstrați în congelator sau chiar în pungi cu mazare sau porumb congelate, care se potrivesc bine complexității tridimensionale a mâinii", vă sfătuiește dr. Blazar.

5. Exerciții și întinderi

Acestea se concentrează pe tendoanele și mușchii mâinii. Un fizioterapeut sau un terapeut ocupațional vă poate ghida ce exerciții de întindere și de întărire a mușchilor să faceți, care pot ajuta la absorbția stresului asupra articulațiilor d ela mână și la reducerea durerii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Băutura miraculoasă pe care o subestimăm zilnic. De ce este importantă pe măsură ce îmbătrânim
Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel