Durerea de dinți te avertizează de ce afecțiuni suferi. 30 de probleme de sănătate la care nu te-ai fi gândit

Conform medicinei tradiționale chineze, fiecare dinte corespunde unui organ din corpul uman. Se pare că ar fi o legătură energetică între organele noastre și anumite probleme de sănătate de care am putea suferi. 

Dacă legătura dintre dinții noștri și organele noastre stârnește atât de multă curiozitate, este pentru că uneori sunt capabili să ne informeze despre starea noastră de sănătate. Pentru Christophe Gachet, medic stomatolog și șef de clinică din Geneva, „există semnale care ne avertizează, tipice anumitor boli”. Expertul amintește că gura este un focar de bacterii care se pot răspândi cu ușurință în organism prin microvenule care leagă dinții de fluxul sanguin.

Care este legătura dintre dinți și organe?

Conform Groton Wellness Center, un centru de sănătate holistic din Statele Unite, fiecare dinte este legat de unul sau mai multe organe specifice, ceea ce poate indica o posibilă problemă de sănătate:

Incisivii și caninii sunt în general conectați cu rinichii, ficatul și vezica biliară:

Caninii inferiori corespund ficatului, pancreasului și plămânilor și, prin urmare, reflectă probleme de sănătate legate de aceste organe. Incisivii dureroși, pe de altă parte, ar putea indica o infecție a prostatei sau a amigdalelor. Durerea incisivilor superiori și inferiori ar putea fi legată de o infecție la rinichi, vezică urinară sau urechi. De asemenea, poate semnala probleme cu sistemul limfatic și organele de reproducere. Premolarii și molarii sunt legați de intestinul gros și stomac. Premolarii dor ca urmare a unei reacții alergice, a unui dezechilibru al florei intestinale, a pneumoniei sau a durerii de artrită. Durerea molară poate indica anemie, ulcer gastric și intestinal, gastrită cronică (inflamație a mucoasei stomacului), hemoroizi, infecții ale vezicii urinare, reumatism sau chiar inflamație cronică a pancreasului. Molarii inferiori dureroși pot indica varice, polipi în colon și boli respiratorii (bronșită, pneumonie și astm).

Dinții înțelepciunii, pe de altă parte, sunt conectați la sistemul nervos central, inimă, ficat și intestine. Pot semnala hipertensiune arterială, dureri de cap, boli de ficat, dureri la nivelul extremităților sau boli cardiovasculare.

Igiena orală sănătoasă

După cum explică un articol publicat de Public Health Reports, sănătatea bucală se referă la sănătatea gurii și, în cele din urmă, susține și reflectă sănătatea întregului corp. De aici importanța unei bune igiene orale:

1. Adoptă o rutină eficientă, alegând periuța și pasta de dinți potrivite dinților tăi.

2. Spală dinții făcând mici mișcări în sus și în jos.

3. Nu uita limba. Și ea trebuie spălată cu periuța, pentru a elimina bacteriile.

4. Clătește cu apă de gură după periere.

5. Schimbă periodic periuța de dinți.

6. Mestecă gumă de mestecat fără zahăr, mestecatul te va ajuta să activezi glandele salivare și să elimini placa dentară, responsabilă de mirosurile neplăcute.

7. Consumă alimente sănătoase, cum ar fi mere, morcovi, nuci etc.

8. Evită băuturile carbogazoase, sifonul atacă smalțul.

9. Limitează consumul de cafea, ceai sau orice altă băutură care poate păta dinții. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel