Dulcan: După supărări foarte mari, putem ajunge la infarct. Vindecările vin dacă elimini cuvântul NU

Dulcan - Foto: Freepik @bugphai @bodysport
"Vindecările prin puterea minții presupun niște condiții: elimini cuvântul NU". Cum contribuie supărarea și stresul la riscul de infarct.

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog şi psihiatru, susține că gândurile și spusele noastre au o mare încărcătură de energie, o energie atât negativă, cât și pozitivă, în funcție de felul în care gândim. 

Mai mul, Constantin Dulcan susține că "tot ceea ce gândim se bazează pe un fundament energetic".

"Până la 40 de ani, trăim cu forța naturii, apoi depindem de grija pe care ne-o acordăm. Inclusiv modul în care mestecăm ne poate vindeca sau îmbolnăvi, iar starea psihică în timpul mesei are un impact uriaș asupra sănătății noastre", spun Constantin Dulcan.

În plus, sunt câteva reguli simple care ne prelungesc viața dacă le urmăm iar medicul neurolog spune că "a visa la tinerețe fără bătrânețe înseamnă de fapt a-ți asigura o viață activă până la adânci bătrâneți".

Potrivit lui Constantin Dulcan, "după supărări foarte mari, putem ajunge la infarct".

Supărarea poate avea un impact asupra sănătății fizice și poate contribui la creșterea riscului de infarct.

Infarctul miocardic, cunoscut și sub denumirea de atac de cord, este o afecțiune în care fluxul de sânge către o parte a inimii este blocat, de obicei din cauza unui cheag de sânge sau a unei plăci de colesterol care se rupe și blochează o arteră coronariană. Acest blocaj duce la moartea țesutului inimii și poate avea consecințe grave pentru sănătate.

Supărarea și stresul cronic pot contribui la creșterea riscului de infarct în următoarele moduri:

1. Creșterea tensiunii arteriale

Supărarea și stresul pot declanșa eliberarea de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul și adrenalina. Acești hormoni pot duce la creșterea tensiunii arteriale, ceea ce poate pune o presiune suplimentară asupra arterelor coronariene.

2. Creșterea inflamației

Stresul cronic poate duce la creșterea nivelului de inflamație în corp. Inflamația cronică este un factor de risc pentru bolile de inimă, deoarece poate contribui la formarea plăcilor aterosclerotice în artere.

3. Modificări ale ritmului cardiac

Stresul puternic poate declanșa modificări ale ritmului cardiac, inclusiv creșterea frecvenței cardiace și a tensiunii arteriale, ceea ce poate suprasolicita inima și arterele coronariene.

4. Creșterea coagulării sângelui

Stresul poate determina o creștere a coagulării sângelui, ceea ce poate crește riscul formării cheagurilor de sânge în artere.

Sigur, supărarea și stresul nu sunt singurele cauze ale infarctului miocardic. Riscul de infarct este influențat de o combinație de factori genetici, stil de viață și factori de mediu, însă gestionarea supărării și stresului prin tehnici de reducere a stresului, cum ar fi meditația, exercițiile fizice regulate și relaționarea socială pozitivă, pot ajuta la reducerea riscului de infarct și la menținerea unei sănătăți inimii.

Dulcan despre cuvinte. "Vindecările prin puterea minții presupun niște condiții: elimini cuvântul NU"

"S-a crezut o lungă vreme că este doar un simbol abstract cuvântul, care servește doar să comunicăm între noi. Iată dar, că în clipa de față avem destule mijloace prin care noi să ducem discursul despre cuvinte mult mai departe. Ce vreau să discut este ce efect au cuvintele noastre asupra noastră înșine.

În momentul în care noi gândim, pur și simplu, nu folosim doar segmentul cognitiv, ci creierul nostru emite un câmp de energie și informație.

Mai tehnic vorbind, este o energie modulată în semnale purtătoare de informație.

Tot ce se întâmpă în univers are un sens rațional. Modul în care gândim noi este legat de o chimie. Această chimie este benefică pentru sănătatea noastră sau nocivă.

Vindecările prin puterea minții presupun niște condiții: elimini cuvântul NU, momentele de concentrare, de meditație pe această idee a vindecării sunt propice dimineața la trezire și seara înainte de momentul de a adormi pentru că suntem pe un alt ritm electroencefalografic care este permisivă tocmai pentru acceptarea unor idei benefice pentru sănătate", a transmis Dumitru Constantin Dulcan.

"Monotonia ucide, izolarea ne îmbolnăveşte, socializarea e vitală. Nu suntem programați pentru lene, ci pentru activitate. Un om care nu mai are unde să plece dimineaţa simte că i se prăbuşeşte universul. Cel care își ignoră părinții va fi ignorat de copiii lui", afirmă medicul Constantin Dulcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel