Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Drobul este o altă mâncare tradițională de Paști și se realizează din organe de miel și foarte multă verdeață. Drobul este un aliment bogat în minerale și nutrienți, însă există două categorii de persoane care trebuie să fie precaute când aleg să mănânce acest fel culinar.
”Drobul este fără grăsimi, pentru că pui organele de miel, tocate la cuțit, și pui multă ceapă, ceapă verde, usturoi verde, pătrunjel, ou. Acesta este un aliment foarte bun de consumat. Acum mai mulți ani se spunea să nu mănânci prea multe ouă, că se face colesterol.
Așa am crescut, cu ideea că oul nu este sănătos să mănânci prea mult. Bine-înțeles că cine are glicemia mare și trigliceridele ridicate sau colesterolul mare nu este recomandat să mănânce multe ouă, Două pe zi, maximum, dar pentru un om sănătos, poți să mănânci 3-4 ouă, liniștit. Au un indice caloric de 80 de calorii la un ou, au proteine.
Deci punem ceapă, ouă, organele, și prapurul, cel care să îmbrace drobul. Se poate renunța oricând la el. Iar dacă vrei să fie cât mai nutrițional, cât mai în echilibru, trebuie pus cât mai multă ceapă, usturoi și verdeață”, a declarat Chef Ștefan Popescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, în exclusivitate pentru DC Medical, Spectacola și DC News.
Drobul, dacă este realizat ”ca la carte” nu trebuie să pună probleme în privința kilogramelor, iar în acest sens spune Chef Ștefan Popescu, ”o felie de drob este chiar bună pentru organism. Nu ai de ce să îți faci griji că te îngrași”.
Mai ales dacă este consumat alături de o salată, iar primăvara avem o varietate de salate, după preferințe.
”Salatele sunt importante, pentru că ele au vitamine și minerale foarte multe, de la ridichi, roșii, ceapă verde, și ajută și organismul. Practic, îți dă și o stare de sațietate. Conțin multă apă și te ajută și la o digestie mai bună. Să mai compensezi restul de carne pe care o mănânci”, a mai spus Chef Ștefan Popescu.
Organele pot fi un adaos grozav la dieta dumneavoastră. Acestea sunt pline de nutrienți, cum ar fi vitamina B12 și acidul folic, necesare în special în perioada sarcinii pentru dezvoltarea neuronală a fătului, și sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fier și proteine.
Cele mai frecvente organe folosite pentru diverse preparate culinare sunt: ficatul, limba, inima, rinichii, creierul, glanda timus lși pancreasul, burta.
Beneficiile adăugării organelor în dietă includ:
Sursă excelentă de fier. Organele conține fier heme, care este foarte biodisponibil, astfel încât este mai bine absorbit de organism decât fierul non-heme din alimentele vegetale.
Vă menține sătul pentru mai mult timp. Multe studii au arătat că dietele bogate în proteine pot reduce pofta de mâncare și pot crește senzația de sațietate. De asemenea, acestea pot promova pierderea în greutate prin creșterea ratei metabolice.
Poate ajuta la menținerea masei musculare. Organele sunt o sursă de proteine de înaltă calitate, care sunt importante pentru construirea și păstrarea masei musculare.
Sursă excelentă de colină. Organele se numără printre cele mai bune surse de colină din lume, care este un nutrient esențial pentru sănătatea creierului, a mușchilor și a ficatului, pe care mulți oameni nu îl consumă suficient.
Economic. În ciuda beneficiilor pe care le au, organele nu sunt un tip de produc animal foarte popular, iar acest lucru se vede prin prețul redus la care le puteți găsi. Consumul acestor părți ale animalului reduce, de asemenea, risipa de alimente, arată Healthline.
Oricât de sănătoase sunt organele, există și anumite categorii de persoane care trebuie să fie atente la consumul acestora, șicu moderație.
Astfel, persoanele cu gută trebuie să aibă un consum moderat, deoarece această afecțiune, un tip comun de artrită, este cauzată de nivelurile ridicate de acid uric din sânge.
Purinele din alimentație formează acid uric în organism. Organele sunt deosebit de bogate în purine, așa că este important să consumați aceste alimente cu moderație dacă aveți gută.
Femeile însărcinate ar trebui să fie atente la consumul de organe, care sunt bogate în vitamina A, în special ficatul.
În timpul sarcinii, vitamina A joacă un rol esențial în creșterea și dezvoltarea fătului.
Cu toate acestea, National Institutes of Health recomandă un nivel maxim de aport de 10.000 UI de vitamina A pe zi, deoarece aportul excesiv a fost asociat cu malformații și anomalii grave la naștere, mai arată sursa menționată.
Mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...