Dr. Mihai Craiu, experiment: Copiii vor fi bine cu mască. VIDEO
16 sep, 09:33
Medicul pediatru Mihai Craiu a făcut un scurt experiment în care demonstrează că purtarea măștii de protecţie nu produce hipoxie.

Conf. dr. Mihai Craiu și-a măsurat saturația de oxigen în sânge după aproape cinci ore petrecute la spital, timp în care a purtat mască și echipament de protecție. Experimentul vine în contextul în care părinții sunt îngrijorați că purtarea măștii, timp de mai multe ore, le-ar putea dăuna celor mici. 


"A început școala. Pentru unii, on-line, pentru alții, în persoană. Deci cu mască, păstrarea distanței în clasă, aerisit și spălat bine mâinile.

Voiam doar să vă arăt, cu ajutorul unui pulsoximetru, că purtatul măștii nu produce hipoxie. Urmăriți cu atenție valorile de saturație (mereu sunt afișate valori peste 95%, cât ar fi cea mai mică valoare normală) şi cele de puls (se vede că îmi este cald și sunt obosit, cu ceva tahicardie, având valori de 86-100/minut).

Copiii vor fi bine. Nu vor avea niciun fel de hipoxie de la purtarea corectă a măștii.

Avertismentul dr. Craiu: De profesori și bunici trebuie să avem grijă!
Iar în cazuri excepționale există şi varianta de "pauză" scurtă de mască, în exterior, când nu se află nimeni în apropiere.

De profesori și bunici trebuie să avem grijă!

Spor la școală!", a scris dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu", pe pagina de Facebook.


Ştiri Recomandate

Alina Laufer, soția unui politician cunoscut, însărcinată cu GEMENI după 8 ANI de încercări! VIDEO
LATANOPROSTUM + TIMOLOLUL – prospect
IMIGLUCERASUM - prospect
HYDROXYETHYL-AMIDON - prospect
Deficiența de Vitamina D. Ce boli grave poate semnala
Femeia care a născut la 101 ani. E al 17-lea copil
Truc inedit de calmare a durerii, dovedit științific
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri