Disfuncțiile erectile, semne prevestitoare de accident vascular cerebral și atac de cord

Bărbații care suferă de disfuncție erectilă se pot confrunta cu o problemă și mai mare decât frustrarea din dormitor. Potrivit unui studiu recent, această afecţiune poate fi un semn prevestitor pentru un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Această teorie vine în urma unei analize a studiilor realizate asupra a peste 150.000 de bărbați, publicată în Journal of Sexual Medicine. În comparație cu bărbații fără simptome de impotență, analiza a constatat că bărbații cu disfuncţii erectile au un risc cu 59% mai mare de boli coronariene sau ateroscleroză, un risc de 37% mai mare de accident vascular cerebral și un risc de 33% mai mare de a muri din orice cauză, notează CNN

"Disfuncţia erectila se poate apărea cu ani înainte ca bărbaţii să aibă alte semne sau simptome ale afecţiunilor cardiovasculare", a spus dr. Ron Blankstein, cardiolog la Brigham and Women Hospital şi membru al Colegiului American de Cardiologie, Sectie de Prevenire si Conducere.

Ce este disfuncţia erectilă?

Disfuncția erectilă este definită drept incapacitatea de a crea sau menține o erecție. Există multe lucruri, în afară de bolile cardiovasculare, care pot interfera cu performanțele unui bărbat: stres, anxietate, tulburări de somn, fumat, consumul de alcool și anumite medicamente, cum ar fi beta-blocante, medicamente pentru tensiunea arterială, antidepresive și antihistaminice.

O problemă erectilă care are loc ocazional nu este un semn de impotență, a spus Blankstein, care este și profesor asociat la Harvard Medical School. Dar dacă un bărbat simte că performanțele sale sexuale sunt semnificativ mai scăzute decât au fost în anii trecuți, atunci este timpul să fie preocupat.

Ar putea fi primul semn de avertizare al unei boli cardiovasculare

"Dacă disfuncția erectilă are loc din ce în ce mai des, un bărbat trebuie să acorde o atenție sporită probabilităţii de a avea boli de inimă", a adaugat Blankstein.
Există un motiv bun pentru care acest organ masculin este un bun predictor al problemelor circulatorii viitoare.

„Artera organului de reproducere masculin care transmite fluxul de sânge are un diametru mult mai mic. Astfel că vasele de sânge sunt şi ele mult mai mici si nu reuşesc să se dilate și să furnizeze suficient flux de sânge",a explicat Blankstein.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel