Director OMS, avertisment: „Europa trebuie să se pregătească, nu să sărbătorească”, al doilea VAL MORTAL

Covid-19
Dr Hans Kluge directorul OMS pentru Europa a spus că trebuie să ne pregătim de un nou val de infectări cu coronavirus, care se va suprapune cu gripa și rujeola

În loc să aplaude scăderea masivă a numărului de cazuri noi, Dr Hans Kluge director in OMS a spus, ieri, că „Europa trebuie să se pregătească pentru un al doilea val mortal de coronavirus care va veni în toamnă". Dr. Hans Kluge, care este directorul regiunii europene a OMS, a declarat că este „foarte îngrijorat"pentru că o nouă creștere a infecțiilor va coincide cu alte boli sezoniere, cum ar fi gripa.

El a spus că este momentul să fie consolidate sistemele de îngrijire a sănătății prin creșterea capacității de paturi de ATI, astfel încât țările să fie gata să acopere mai mulți pacienți. De asemenea, el a avertizat că acum este momentul pentru „pregătiri, nu pentru sărbătoare" în toată Europa - chiar dacă numărul zilnic de cazuri și de decese scade.

„Sunt foarte îngrijorat de un dublu atac - în toamnă, am putea avea simultan un al doilea val de Covid și un altul de gripă sezonieră sau de rujeolă!", a declarat Dr. Kluge, citat de DailyMail. Directorul regional al OMS crede că epicentrul focarului european se mută acum în est, numărul cazurilor crescând în Rusia, Ucraina, Belarus și Kazahstan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel