Director OMS, avertisment: „Europa trebuie să se pregătească, nu să sărbătorească”, al doilea VAL MORTAL
18 mai, 11:39
Dr Hans Kluge directorul OMS pentru Europa a spus că trebuie să ne pregătim de un nou val de infectări cu coronavirus, care se va suprapune cu gripa și rujeola
Covid-19

În loc să aplaude scăderea masivă a numărului de cazuri noi, Dr Hans Kluge director in OMS a spus, ieri, că „Europa trebuie să se pregătească pentru un al doilea val mortal de coronavirus care va veni în toamnă". Dr. Hans Kluge, care este directorul regiunii europene a OMS, a declarat că este „foarte îngrijorat"pentru că o nouă creștere a infecțiilor va coincide cu alte boli sezoniere, cum ar fi gripa.

El a spus că este momentul să fie consolidate sistemele de îngrijire a sănătății prin creșterea capacității de paturi de ATI, astfel încât țările să fie gata să acopere mai mulți pacienți. De asemenea, el a avertizat că acum este momentul pentru „pregătiri, nu pentru sărbătoare" în toată Europa - chiar dacă numărul zilnic de cazuri și de decese scade.

„Sunt foarte îngrijorat de un dublu atac - în toamnă, am putea avea simultan un al doilea val de Covid și un altul de gripă sezonieră sau de rujeolă!", a declarat Dr. Kluge, citat de DailyMail. Directorul regional al OMS crede că epicentrul focarului european se mută acum în est, numărul cazurilor crescând în Rusia, Ucraina, Belarus și Kazahstan.


Ştiri Recomandate

BENZYLUM BENZOICUM - prospect
LEFLUNOMIDUM - prospect
Vaccinarea antigripală la gravide: cât este de sigură
ACID OMEGA-3 - ESTERI ETILICI 90 - prospect
Restaurantele s-ar putea închide din nou, din 5 octombrie
Încă o asistentă, moartă din cauza infecției cu COVID-19
Vaccinarea
EXCLUSIV
DEZBATERE ONLINE: Totul despre vaccinul antigripal 2020-2021
Boala care ucide un om la fiecare 9 minute
Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri