Diferența dintre BICARBONATUL DE SODIU și PRAFUL DE COPT. Când și cum le folosești
03 iun 2021, 13:45

Bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Foto: DC Medical
Bicarbonat de sodiu și praful de copt nu sunt unul și același lucru. Se folosesc diferit, doar în anumite condiții. Iată care: 

Cele două igrendiente care se găsesc în dulapul oricărei gospodine cu pretenții - praful de copt și bicarbontul de sodiu – par a fi același lucru, dar nu sunt! Teoretic, amândouă sunt agenți de dospire care dau brioșelor, pâinii și prăjiturilor capacitatea de a crește printr-o reacție de producere a dioxidului de carbon, dar acționează complet diferit. Iată diferența esențială dintre ele și când și cum le folosești: 

Bicarbonatul de sodiu, care chimic este o bază, are nevoie de un ingredient acid pentru a funcționa! Pudra de copt are deja un acid în compoziția sa, așa că tot ce trebuie să faceți este să adăugați umezeală și funcționează.

Cum le folosești

1) Folosiți bicarbonatul de sodiu atunci când: există un acid în rețeta dvs. Poate fi smântâna, sucul de lămâie, oțetul, iaurtul sau chiar pudră de cacao, care dau mediul acid de care acesta are nevoie ca să dea efectul de creștere dorit.

2) Utilizați praful de copt atunci când: rețeta nu necesită un ingredient acid, ca în sărățele și biscuiți.

3) Folosiți-le pe ambele când: aveți un acid, dar aveți nevoie de o creștere mai puternică sau dacă doriți să echilibrați gustul, cum ar fi să scăpați de gustul acrișor al iaurtului în aceste biscuiți din lapte cu unt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?