Dieta ECONOMICĂ. Ce să mănânci SĂNĂTOS cu doar 50 de lei pe săptămână

Dieta economica - Foto: Pexels @Gustavo Fring
Cum poți mânca sănătos și de dietă, cu doar 50 de lei pe săptămână.

S-a demonstrat că un stil de viață mai sănătos vine la pachet cu o cheltuială mai mare, dar există o multitudine de combinții alimentare pentru un buget redus. 

Deci, dacă vrei să ții dietă, trebuie să știi să o poți face cu doar 50 de lei pe săptămână și asta nu înseamnă o masă săracă.

Ceea ce mâncăm oferă organismului nostru nutrienți. Acest lucru oferă corpului nostru cantitatea potrivită de energie pentru a ne desfășura munca zilnică. Și toți acești nutrienți provin doar din alimente sănătoase, nu din orice și tot ce mâncăm.

11 lei pentru 3 mese pe zi, în spital. Cum arată un MENIU pentru pacienți. Mahler: Laptele, aliment de LUX

Beneficiile unei alimentații sănătoase

 

- Alimentația sănătoasă este necesară pentru funcționarea sistemului nostru. Toți nutrienții derivați din alimente sănătoase ajută celulele corpului să își îndeplinească în mod activ "misiunea"

- Îmbunătățește sistemul imunitar, ceea ce duce la mai puține riscuri de îmbolnăvire. O imunitate puternică luptă împotriva tuturor bacteriilor și virușilor purtători de boli.

- În general, se recomandă eliminarea grăsimilor din dieta noastră. Acest lucru este adesea greșit înțeles și se exclud complet chiar și grăsimile sănătoase. Grăsimile nesănătoase care nu ar trebui consumate se numesc saturate. Grăsimile mononesaturate, polinesaturate, acizii grași omega 3 și omega 6 sunt foarte importanți pentru sănătatea noastră, la fel ca și proteinele și vitaminele. Aceste grăsimi sunt stocate sub celulele pielii, care se transformă în energie necesară activităților fizice și mentale. Este important să le includem în dieta noastră.

- Vă ajută să vă mențineți un corp bine modelat, fără a cădea în capcana creșterii în greutate sau a obezității.

Ce poți cumpăra pentru o săptămână, de 50 de lei, pentru o alimentație sănătoasă și dietă

 

Alimentele "CRIMĂ pentru ficat și stomac" la care a RENUNȚAT Irina Loghin: Sunt înfiorătoare, otravă

Când mergi la cumpărături, e important să ai o listă clară de alimente pe care să le pui în coș și e important să nu te abați de la ea. Așa vei vedea că nu vei lăsa prea mulți bani la casa de marcat.

În loc de suc, cumpără apă, evită sosurile, maionezele, care sunt un plus pe bonul de la casa de marcat și un plus la kilogramele tale, alege cantități mici de fructe și legume, pentru că se strică repede și nu vrei să le arunci la coșul de gunoi.

De asemenea, nu mai alerga după ofertele de 1 + 1 sau 2 + 1, pentru că, în general, este vorba de alimente pline de conservanți care rezistă mult în frigider.

Renunță la mezelurile nesănătoase care costă mult, dar și la cele prea ieftine pentru că sunt și mai proaste calitativ, potrivit dietetik.ro.

Mai mult, renunță la chips-uri, ronțăieli, dulciuri, produse de patiserie și biscuiți.

Nu cumpara alcool, pentru că este scump și îngrașă.

Smântână cu CRETĂ, miere cu CLEI, unt falsificat cu untură sau SEU. Mencinicopschi, LISTA alimentelor modificate pe care să le EVITĂM

Lista alimentelor conține următoarele:

- 1 kilogram de orez brun sau roșu

- 5-6 conserve de năut, ciuperci fasole și porumb

- Cât mai multe verdețuri

- Câte 1-2 legume din mai multe feluri

- Câte 1-2 fructe din mai multe feluri

- 1 pachet de semințe (quinoa, hrișcă, cușcuș, linte) – la alegere

- 1 kilogram de cartofi dulci

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafeaua pe stomacul gol. Semnele date de corp pe care nu le-ai ȘTIUT

- 1 kilogram de dovlecei, vinete, broccoli sau conopida

- 1 kilogram de lămâi

- 1 pungă de fulgi de ovăz

- 1 kilogram de iaurt grecesc degresat

- 1 kilogram de carne slabă (piept de pasare, pește pangasius, ton)

- 1 kilogram de ciuperci

Poți cumpăra 1 litru de ulei de măsline care costă vreo 20 de lei, dar te va ține mult timp pentru că vei folosi o lingură la orice fel de mâncare.

Pare că sunt multe produse, dar la dietă vei folosi la fiecare masă din zi câte 2-3 linguri din fiecare. La o masă se consumă 250 de grame de carne și se consumă de 2-3 ori pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel