DIETA cu scorțișoară: cum slăbești și câtă scorțișoară trebuie să consumi

Scorțisoara e bună la dietă. Foto: Pixabay
Dacă intenționați să slăbiți, atunci o soluție ar putea fi să adăugați scorțișoară în dieta dumneavoastră. Iată cum vă poate ajuta scorțișoara să dați jos kilogramele în plus: 

Scorțișoara este un condiment care nu este folosit doar pentru a adăuga aromă alimentelor, ci este folosit și ca ingredient medical. Iată cum funcționează ea într-o dietă

Scorțișoara este compusă dintr-un număr mare de antioxidanți. Acești antioxidanți joacă un rol important în tratarea sau ameliorarea stresului oxidativ. Stresul oxidativ este adesea legat de boli, diabet și inflamații, majoritatea contribuind la depozitarea grăsimilor în organism, adică la îngrășare. 

Scorțișoara ajută la accelerarea digestiei, pentru că acționează asupra enzimelor care încetinesc digestia carbohidraților.

Scorțișoara îmbunătățește, de asemenea, sensibilitatea la insulină, crescând transportul celular și absorbția glucozei, atrăgând absorbția și producerea de mai multă energie din alimentele consumate și scurtând timpul în care acestea sunt transformate și depozitate ca grăsimi.

Aceste proprietăți fac din scorțișoară un agent puternic pentru diabetici sau pentru oricine are rezistență la insulină ori sensibilitate la insulină.

Cât de multă consumi pentru dietă

Scorțișoara are o aromă foarte puternică și, prin urmare, este recomandat să o consumați în cantități foarte mici. Nu ar trebui să consumați prea multă scorțișoară din două motive:

- Scorțișoara conține cumarină, care este posibil toxică pentru oameni, deci nu trebuie consumată în exces. 

- În al doilea rând, cercetările sugerează că creșterea aportului de scorțișoară nu crește beneficiile sale în aceeași proporție. Deci, 1 gram pe zi este suficient pentru a a avea rezultate pozitive!

Cum se consumă

Scorțisoara poate fi incorporata foarte ușor în dietă. O puteți consuma cu apă fierbinte pe stomacul gol sau o puteți adăuga la cafea, ceai, ciocolată fierbinte și chiar o puteți pune în supe și tocănițe.

Poate fi, de asemenea, adăugat pe post de condiment la fructele, terci, iaurt și ouă.

Pentru că are un gust care imită dulcele, vă va face să reduceți cantitatea de zahăr consumată.

De asemenea, consumați scorțișoara de preferință dimineața pentru a vă bucura de beneficiile sale digestive toată ziua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel