Dieta cu pătrunjel. Cum să slăbești 5 KG în 7 zile. Cele 2 REȚETE senzaționale

Dieta cu patrunjel - Foto: Freepick @sokor
Cum poți să slăbești cu pătrunjel. Beneficiile acestei plante te scapă rapid de kilograme. Iată cele două metode prin care-l poți consuma, pentru a avea rezultate.

Pătrunjelul are un conţinut bogat de vitamine şi minerale, are efecte benefice asupra sănătăţii, putând ameliora simptomele cauzate de anumite afecţiuni. Deoarece este o sursă bogată de vitamine şi minerale, pătrunjelul conţine calciu, fosfor, potasiu, vitamina K şi fier. 

Studiile publicate în Nature arată că pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât citricele şi mai mult fier decât spanacul, fiind astfel un aliment care merită introdus în dieta zilnică. 

Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofilă, calciu ,dar şi multe alte substanţe nutritive esenţiale. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătăţeşte capacitatea de asimilare şi de sintetizare a substanţelor nutritive a majorităţii organelor.

Pe lângă beneficiile uimitoare pe care le are, pătrunjelul este foarte bun pentru diete și ajută vizibil la pierderea kilogramelor în plus. 

Fiind bogat în vitamina C, chiar mai mult decât lămâia, pătrunjelul oferă rezultate spectaculoase și te ajută să slăbeşti 4-5 kilograme într-o săptămână.

Cum să consumi pătrunjelul ca să slăbești

Există două moduri de a pregăti pătrunjelul. Fie salată, fie ceai. 

Salata de pătrunjel contribuie la reducerea greutăţii corporale în mod sănătos, adică fără a pune în pericol echilibrul de vitamine din organism.

Ai nevoie de frunzele şi codiţele fragede de la şase legături. Totul se toacă mărunt. Se adaugă o cantitate egală de frunze de mentă mărnunţite, o lingură de grâu pisat şi înmuiat în apă timp de 30 de minute, o roşie mai mare tăiată cubuleţe şi zeamă de o lămâie.

Această salată se mănâncă pe tot parcursul zilei, de câte ori senzaţia de foame va da târcoale. Se mai poate, de asemenea, consuma:

- la micul dejun o ceaşcă de cafea neagră sau un fruct (portocală, banană, grapefruit, căpşuni sau măr);

- la prânz un piept de pui fiert sau la grătar, după preferene, un măr sau o pară;

- iar masă de seară poate fi îmbogăţită cu un ou fier, un morcov ras şi un un măr.

Dieta cu pătrunjel. Regimul trebuie urmat timp de o săptămână pentru a slabi 4-5 kilograme.

Se beau cel puţin 2 litri de lichide (apă, ceai neîndulcit). Se recomandă evitarea sucurilor. cele mai cunoscute ingrediente alimentare, este folosit, de multe ori că ornament, ignorându-se beneficiile acestei plante pentru sănătate.

Dieta cu pătrunjel. Cum se prepară și cum se consumă ceaiul de pătrunjel pentru slăbit

 

Ceaiul de pătrunjel, cunoscut şi ca apă de pătrunjel, este un supliment ideal în dieta dvs. pentru a pierde în greutate. Datorită capacităţii sale de a elimina toxinele, organismul va scăpa de compuşii în plus din organism.

Cu toate acestea, amintiţi-vă că pentru a pierde în greutate trebuie să urmaţi o dietă echilibrată şi un exerciţiu de rutină în fiecare zi, astfel, pătrunjelul va fi un ajutor de accelerare a metabolismului. Prin simplul consum al ceaiului, asociat cu carbohidraţi şi alimente hipercalorice, ceaiul de pătrunjel nu face minuni!

După cum puteţi vedea, pregătirea acestei reţete este foarte uşoară, va dura doar câteva minute. În primul rând, ai nevoie de următoarele ingrediente: 250 ml de apă, 1 linguriţă de frunze de pătrunjel, jumătate de lămâie,

- Puneţi apa la fiert

- Când se fierbe, adăugaţi pătrunjelul şi aşteptaţi 2 minune și apoi opriţi focul.

- Lăsaţi infuzia timp de 10 minute.

- Înlăturaţi frunzele şi consumaţi.

Se bea câte un pahar înaintea fiecărei mese principale. Adăugaţi câteva picături de lămâie sau miere.

Atenţie, însă, pentru că pătrunjelul devine periculos pentru organism atunci când se consumă în exces. În mod special, sucul de pătrunjel poate afecta sistemul nervos, potrivit realitatea.net.

Ce beneficii mai are pătrunjelul

1. Combate anemia

Datorită conținutului ridicat de fier și vitamina C, pătrunjelul poate combate anemia. Dietele bogate în consumul de pătrunjel aduc un aport important de fier, care este sintetizat mai bine datorită prezenţei acidului ascorbic. Mai mult, acesta poate ajuta şi la purificarea sângelui. 

2. Previne cancerul de piele

Pătrunjelul conține flavonoide, iar potrivit studiilor, consumul de pătrunjel poate lupta împotriva celulelor maligne care declanşează cancerul. Un nou studiu, realizat de un cercetător de la Universitatea din Missouri a descoperit că un compus din pătrunjel poate opri anumite celule tumorale canceroase de sân să se înmulțească și să crească. Studiul a fost publicat recent în Cancer Prevention Research.

3. Protejează ochii

Aportul de luteină, betacaroten protejează ochii şi susţin sănătatea acestora. De asemenea, prezența vitaminei A din pătrunjel ajută la prevenirea afecţiunilor asociate cu conjunctiva şi corneea. 

4. Efect antioxidant

Pătrunjelul are și efect antioxidant, diuretic şi calmant, astfel susţine eliminarea toxinelor din organism şi poate ajuta în protejarea şi regenerarea funcţiilor hepatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel