Diabet: simptome, tratament. Cine e cel mai mare "mâncător de insulină". Doru Negru: Cu toții vom face o formă ușoară de diabet

Diabet - Foto: Freepick @jcomp @stefamerpik
EXCLUSIV
Diabet - care sunt simptomele, de ce apare și cum se tratează.

Diabetul este o afecțiune cronică de lungă durată care afectează modul în care organismul transformă alimentele în energie.

Organismul descompune cea mai mare parte a alimentelor pe care le consumați în zahăr (glucoză) și îl eliberează în fluxul sanguin. Atunci când glicemia crește, aceasta semnalează pancreasului să elibereze insulină.

Astfel, insulina acționează ca o cheie pentru a permite zahărului din sânge să intre în celulele corpului pentru a fi folosit ca energie.

Sanador

Ei bine, în cazul diabetului, organismul nu produce suficientă insulină sau nu o poate utiliza la fel de bine cum ar trebui. Atunci când nu există suficientă insulină sau când celulele nu mai răspund la insulină, prea mult zahăr din sânge rămâne în fluxul sanguin. În timp, acest lucru poate cauza probleme grave de sănătate, cum ar fi boli de inimă, pierderea vederii și boli de rinichi.

Câtă apă trebuie să bem, de fapt, pe zi. Doru Negru, replică pentru femei: Vă dați cu cremă hidratantă în loc să beți apă! Cu vârsta, centrul setei din cap se prostește

"Diabetul e iar o poveste. Ce e diabetul? O lipsă de insulină!

N-ai deloc insulină, diabetul de tip 1, autoimun sau lipsa relativă. Ai insulină, organismul face, dar nu destulă. De ce? Pentru că fabrica de insulină e puțin ostenită și pe de altă parte pentru că nevoile sunt mari.

Cel mai mare mâncător de insulină din organismul nostru e țesutul gras.

După ce a săturat foamea de insulină a țesutului gras, dacă mai rămâne insulină, o folosește să trimită grăsimile din sânge sub piele și apoi, dacă mai rămâne insulină, ca să scadă zahărul din sânge. 

Suprasolicitată în timp fabrica de insulină, dacă nu e cea mai bună de la origine, apropo și de caracterul genetic al bolii, atunci evident că la un moment dat dă în bâlbă", a declarat medicul Doru Negru, în exclusivitate pentru DC Medical. 

"Cu toții vom face o formă ușoară de diabet"

 

"Dacă bunul Dumnezeu ne-a dat suficiente zile la toți, cu toții, pe la vârsta de 100 - 110 ani vom face o formă ușoară de diabet.

Dacă bunul Dumnezeu ne dă zile și mai departe, pe la 130 - 140 de ani vom face o formă de diabet care are nevoie de insulină, că nu mai merge fără. Norocul nostru e că Dumnezeu ne-o ia înainte și nu mai apucăm să-l facem. 

Dar dacă scrie în codul genetic că vei face diabet, și noi nu știm cine și cum să citim codul genetic, atunci vei face diabetul. Când? Ține de cum ai grijă de tine", a completat medicul.

În ceea ce privește tratamentul pentru diabet, nu există încă un leac, însă pierderea în greutate, consumul de alimente sănătoase și practicarea unei activități fizice pot fi de mare ajutor. 

Diabet - simptome. Care sunt simptomele diabetului

 

Dacă prezentați oricare dintre următoarele simptome ale diabetului, adresați-vă medicului pentru a vă testa glicemia:

- Urinați foarte mult, adesea noaptea

- Vă este foarte sete

- Pierdeți în greutate fără să încercați

- Vă este foarte foame

- Aveți vederea încețoșată

- Aveți mâinile sau picioarele amorțite sau furnicături

- Vă simțiți foarte obosiți

- Aveți pielea foarte uscată

- Aveți răni care se vindecă greu

- Aveți mai multe infecții decât de obicei

TREBUIE SĂ ȘTII ASTA:

Cafeaua, "sănătate curată". Doru Negru: Hai să fim serioși! Sunt povești că îți crește tensiunea. Cafeaua e vasodilatator

Crăciunul, "sărbătoarea BURȚII". Doru Negru: Intoxicație cronică voluntară cu mâncare. Ne-a spus cineva vreodată - NU mai mânca, mă, că mâncarea e OTRAVĂ curată?

Cura de slăbire, "cea mai mare tâmpenie cu putință". De ce să mănânci din 3 în 3 ore. Doru Negru: Celula, nemernica, distruge mușchiul, nu grăsimea

Ce trebuie să mâncăm în funcție de forma dinților și De Ce ne cad dinții de la o vârstă. Doru Negru: Și noi ce facem? Ne punem dinți de fier și măsele de oțel

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel