Diabet, analizele pe nemâncate pot fi periculoase

Analizele de sânge
Înainte de-a face analize de sânge, pacienții sunt îndemnați să nu mănânce, dar pentru persoanele care suferă de diabet poate fi de-a dreptul periculos, susțin autorii unui studiu. Noi cercetări arată că până la 22% din persoanele cu diabet zaharat care nu au mâncat pentru testele de laborator au avut un episod de hipoglicemie în timp ce așteptau să facă testul.

Oamenii de știință au descoperit că doar aproximativ o treime din cei care au avut un episod  de hipoglicemie nu au primit nici o educație despre cum să evite această criză. Mai mult, postul sau nemâncatul pentru a efectua teste de laborator este probabil inutil, cred cercetătorii. Testul cel mai frecvent pentru care milioane de oameni sunt îndemnați să-l efectueze pe stomacul gol este cel pentru colesterolul.

Noul studiu a inclus mai mult de 350 de persoane din două clinici de endocrinologie din Michigan. Pacienții au realizat un sondaj despre experiențele lor. Vârsta medie a acestora era de 61 de ani. 17% au prezentat un nivel scăzut al zahărului din sânge provocat de postul pentru un test de laborator, au constatat rezultatele. 22% au avut hipoglicemie în timp ce așteptau să facă testul de laborator.

Ceea ce spun oamenii de știință este că persoanele cu diabet nu trebuie să sară peste micul dejun pentru a obține un test corect de colesterol. El a spus că medicii din Statele Unite au adoptat lent această măsură.

În rândul pacienților, persoanele cele mai expuse riscului de hipoglicemie în timpul mesei sunt persoanele cu insulină sau medicamente în clasele de sulfoniluree sau meglitinidă. Deoarece trebuie să ia insulină, persoanele cu diabet zaharat de tip 1 au mai multe șanse de a suferi de probleme. De asemenea, persoanele în vârstă și persoanele care au dezvoltat așa-numita ignoranță a hipoglicemiei prezintă un risc ridicat de hipoglicemie, arată MedicineNet.com.

,,În cea mai mare parte, postul nu este necesar, majoritatea medicilor nu știu, însă în ghidurile din Europa și Canada s-a introdus această informație", a explicat dr. Saleh Aldasouqi, șeful departamentului de endocrinologie la Universitatea de Stat din Michigan, autorul principal al studiului.

Glicemia scăzută din sânge poate fi foarte periculoasă pentru persoanele caee suferă de diabet zaharat, dacă nu sunt educate despre cum să o trateze. Cercetătorii au declarat că au găsit un caz din Thailanda, în care o femeie care nu a mâncat nimic pentru a i se recolta analizele de laborator, iar inima ei s-a oprit în sala de așteptare și nu a mai putut fi salvată. Testele au arătat că nivelul zahărului din sânge ajunsese la zero. Nivelele normale de ale glicemiei sunt cuprinse între 70 și 100 miligrame pe deciliter (mg / dl) de sânge. Orice glicemie sub 70 mg / dl este considerată scăzută, conform Asociației Americane de Diabet.

Rezultatele studiului au fost publicate recent în Jurnalul Internațional de Endocrinologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel