Deviația de sept - simptome, cauze, complicații. Mitul despre operație, DEMONTAT: Nu te UMFLI, nu te învinețești!

Deviatia de sept Foto: Pexels @Shiny Diamond
Ce este deviația de sept, care sunt cauzele și ce complicații pot apărea. Mitul despre operație a fost demontat de un medic.

"Când vorbim de deviațe de sept, vorbim de un cartilagiu strâmb în interiorul nasului. Ce trebuie să știm e că nasul nu este doar la suprafață, ceea ce vedem noi, și este o cavitate mult în spatele capului, are 10 cm lungime și tu, de fapt, ca să știi că ai o deviație de sept, nu te uiți la suprafața nasului.

Chiar dacă ai nasul puțin strâmb, piramida nasului este ca acoperișul casei. În interior trebuie să vezi pereții cu o lumină... în interior este negru, e întuneric. Medicul ORL-ist se uită cu o lumină și vede clar pereții din interiorul nasului.

Nasul este o casă, împărțită în două camere egale. Este ca un apartament cu două camere. Peretele dintre cele două camere, fose nazale, adică septul nazal ar trebui să fie drept. Dar la 90% din oamenii din toată lume aceasta au acel perete strâmb, mai puțin sau mai mult.

Această strâmbătură a acestui perete ocupă o parte din fosa nazală, în stânga sau dreapta.

Există anumite persoane mai ghinioniste care au aceste deviații ale cartilajului septal și pe stânga și pe dreapta, adică poți să ai deviație de sept dublă.

Septul nazal, cel din față, este cartilaginos. Abia în spate este osos și de obicei acest cartilaj este strâmb. Asta înseamnă deviație de sept", a declarat un medic, în direct la Antena 1, în emisiunea "Neatza cu Răzvan și Dani".

Dieta Dukan, MENIU complet în 4 FAZE. Secretul din spatele celebrei diete de nota 1.63 din 5. Ce boli riști și cât de sănătoasă e, de fapt

Motivele deviației de sept

 

- Cauze genetice, așa ne-am născut

- Cauze post-traumatice, dobândite traumatic în copilărie sau tinerețe.

"60% dintre oameni se nasc cu această deviație de sept. Este genetică. Așa te naști... cu nasul puțin mai strâmb.

Celelalte cauze sunt post-traumatice.

Poți să ai o deviație de sept dobândită în copilărie, când copilul începe să meargă și cade în nas. Nasul se strâmbă, pentru că este un cartilagiu foarte moale și imediat se strâmbă și se vindecă strâmb și crește strâmb.

Oricând, la orice vârstă poți dezvolta deviație de sept, și la 50 de ani. Această strâmbătură nu se poate modifica prin medicamente, prin spray-uri, ci doar printr-o intervenție chirurgicală.

Complicațiile deviației de sept

 

Această deviație de sept are complicații medicale:

- Ai nasul înfundat. Ce înseamnă asta? Că nu mai respiri cum trebuie și nu mai primești oxigen cum trebuie. Creierul nu mai primește oxigen.

Și care sunt repercusiunile acestei hipoxii cerebrale?

- oboseală, dormi 8 - 10 ore și zici, gata, am dormit suficient și m-am trezit obosit și sunt obosit, pentru că tu, de fapt, nu ai primit oxigen.

- tulburări de memorie

- tulburări de concentrare

- amețeală

- dureri de cap. 

Mulți vin și spun că o e simplă sinuzită. Nu! Este deviație de sept.

Băutura care curăță și vindecă PLĂMÂNII și calmează tusea. Dacă te-ai lăsat de fumat, trebuie să o bei

Cât durează operația de deviație de sept. Cât stai

 

Nu este o operație grea. Ea durează între 30 de minute și o oră. Depinde cât de dificil e acel sept. Nu toți avem curbura la fel.

În a patra, a cincia zi poți merge la muncă. Nu te învinețești, nu te umfli, nu te doare nimic, pentru că se lucrează pe un cartilagiu. E o operație ascunsă.

Tu a doua zi poți să ieși în lume! Dar nu te lăsăm să ieși pentru că mucoasa este sensibilă și nu vrem să inspiri aer cu praf, cu poluare, pentru că poți să sângerezi.

Nu se vede pe fața ta că ai fost operat", a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel