Depresie. Ketamina "merită fiecare bănuț". Medicii încă nu știu cum funcționează

Ketamina este un anestezic folosit pentru oameni și animale, devenit un drog popular în anii '80. Acum, un număr tot mai mare de clinici îl utilizează pentru a ajuta pacienții cu anxietate și depresie rezistentă la tratament. Medicii sunt încă nesiguri cum funcționează, dar suspectează că aceasta țintește rapid glutamatul neurochimic care poate juca un rol în depresie.

Lauren Pestikas, profesor la o școală din Chicago, s-a luptat cu depresia și anxietatea și a avut mai multe încercări de suicid înainte de a încerca tratamentul cu ketamină. Deși costă o mică avere, 3000 de dolari, Pestikas este de părere că "merită fiecare bănuț".

Ketamina, folosită pentru tratarea depresiei

Pentru moment, ketamina nu a primit aprobarea de la Administrația americană pentru Alimente și Medicamente pentru tratarea depresiei, deși medicii o pot folosi în acest scop.

Ketamina a fost încă din anii 1960 folosită pe scară largă ca un medicament anestezic în timpul intervenției chirurgicale, deoarece nu suprima respirația. Comparativ cu opioidele, cum ar fi morfina, ketamina nu creează atât de multă dependență și nu provoacă probleme de respirație.

Efectele potențiale asupra depresiei au fost descoperite în experimentele pe animale la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, arătând că glutamatul, un mesager chimic al creierului, ar putea juca un rol în depresie și că medicamentele care includ ketamină ar putea funcționa ca antidepresive.

Potențialul ketaminei pentru o intervenție imediată, chiar dacă este temporară, este ceea ce îl face atât de interesant, a declarat Dr. Jennifer Vande Voort, psihiatru la o clinică privată, care a utilizat ketamină pentru a trata pacienții depresivi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Masca de argilă: 6 beneficii minune pentru ten

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel