De ce se cuibărește pisica lângă tine. Semnalele pe care ți le transmite

pisica - FOTO: Freepik@EyeEM
Când te atașezi de o pisică, deschizi ușa către o prietenie care este diferită de oricare alta. Atunci când pisica se cuibărește lângă tine vrea, de fapt, să îți transmită un mesaj.

Legătura dintre om și pisică este una foarte puternică. Cu un astfel de legământ puternic, mulți iubitori de pisici relatează că prietenii lor felini sunt surprinzător de atenți la starea lor de sănătate și la bunăstarea lor.

Pisicile pot simți când ești bolnav

La fel ca multe animale, pisicile conduc cu nasul. Simțul mirosului al unei pisici este cel mai puternic dintre cele cinci simțuri ale lor, iar sistemul olfactiv felin este de 14 ori mai puternic decât al unui om. Acest lucru înseamnă că noi, oamenii, nu putem nici măcar să ne imaginăm toate informațiile senzoriale pe care pisicile le primesc printr-un singur miros.

Această abilitate senzorială incredibilă le permite pisicilor să identifice oameni, obiecte și animale doar după miros. Este modul în care vânează prada, navighează în teritorii necunoscute, găsesc apă, iar chiar și pentru a decide unde să meargă la toaletă.

Pisicile pot detecta diferențe subtile care fac ca fiecare miros uman să fie ușor diferit. Atunci când ai o legătură puternică cu o pisică, aceasta îți va recunoaște mirosul înainte de a-ți recunoaște fața. Ele știu exact cum mirosi în mod normal și știu când ceva nu este în regulă.

Vezi și: Trei obiceiuri care îți topesc creierul. Îți subminează mintea

Un exemplu comun este atunci când vii acasă după ce ai petrecut timp cu animalele de companie ale unui prieten. Pisica ta va mirosi acele alte animale pe hainele și pielea ta.

Pisica ta poate folosi, de asemenea, mirosul pentru a detecta schimbările hormonale umane. Hormonii sunt substanțe chimice naturale care afectează numeroase procese ale corpului. Hormonii pot, de asemenea, să schimbe mirosul natural al unei persoane. Nasul uman nu poate detecta aceste schimbări, dar există dovezi care sugerează că felinele pot face acest lucru.

Hormonii sunt cel mai adesea asociați cu pubertatea și sarcina, dar nivelurile hormonale fluctuează și atunci când o persoană este bolnavă. Chiar și o răceală obișnuită poate perturba echilibrul hormonal natural al unei persoane și să schimbe subtil mirosul lor natural. Când ai gripă și pisica ta se comportă ciudat, s-ar putea să fie pentru că sunt intrigate și confuze de mirosul tău neobișnuit, potrivit Cats.

Vezi și: Sarea, secretul ceaiului perfect. Cum se schimbă gustul și ce efect are asupra sănătății

Pisicile recunosc simptomele fizice

De ce se cuibărește pisica lângă tine - FOTO: Freepik@yseleznev

Mirosul tău nu este singurul lucru care se schimbă atunci când ești bolnav. Multe boli vin cu simptome fizice precum puls rapid, temperatură înaltă, tuse, strănut, vărsături, pierdere în greutate sau creștere în greutate. Dacă pisica ta petrece mult timp cu tine, ea știe cum sună de obicei inima ta. Știe, de asemenea, cum se simte de obicei pielea ta și cum sună respirația ta. Sunt suficient de atente pentru a observa când aceste lucruri se schimbă.

Pisica ta poate să nu le lege inițial de o boală, dar s-ar putea să fie destul de intrigată pentru a petrece mai mult timp cu tine. Acest lucru poate părea că pisica ta face tot ce îi stă în putință pentru a te face să te simți mai bine.

Vezi și: Care e tensiunea normală. De ce ai tensiune dimineața. Orele la care să nu îți iei niciodată tensiunea. Dr. Rodica Niculescu: E bine să vă luați tensiunea de 3 ori

Pisicile observă semnalele comportamentale

Felul în care o persoană se comportă atunci când este bolnavă este, probabil, cea mai evidentă modalitate în care o pisică își dă seama de starea de bine și sentimentele umane. Atunci când ești bolnav, rutina și starea de spirit se schimbă. Nu te trezești la alarmă, nu mergi la muncă, rămâi în pat, poți să uiți să îți hrănești pisica - toate aceste comportamente trimit un mesaj pisicii tale.

Deoarece pisicile iubesc rutina, ele sunt hipervigilente atunci când ceva în mediul lor (inclusiv comportamentul tău) este diferit.

Dacă stai în pat toată ziua, asta poate încuraja pisica ta să rămână aproape și să se cuibărească în loc să facă ceea ce fac de obicei. Schimbarea lor de comportament te poate face să crezi că fac tot posibilul să te facă să te simți mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cancerul de vezică, simptome doar în stadii avansate
Long COVID, asociat cu inflamația și deteriorarea inimii

Crossuri externe

pixel