De ce să bei ceai de URZICĂ. 4 beneficii uimitoare

de ce sa bei ceai de urzica FOTO: Pexels @mareefe
Ce conțin urzicile și cum ne ajută consumul ceaiului de urzică la menținerea sănătății?

În această perioadă ne putem bucura pe deplin de urzici și de beneficiile pe care le aduc acestea sănătății. Un produs popular din frunzele de urzică este ceaiul, iar acesta poate fi consumat pe tot parcursul anului, având atât aplicații interne, cât și externe.

Urzica, planta minune

Potrivit, WebMed, urzica este bogată în antioxidanți și Vitamina C și prezintă o mulțime de proprietăți benefice pentru organism. Aceasta ajută în ameliorarea simptomelor de artrită și controlează nivelul de glucoză din sânge, fiind un remediu natural împotriva diabetului. Mai mult decât atât, consumul de urzică îmbunătățește sănătatea sistemului respirator. 

Sănătatea sângelui

Specialiștii recomandă ceaiul de urzică pentru menținerea sănătății celulelor din sânge. Acesta ajută la sinteza ce celule roșii și contribuie la normalizarea procesului de coagulare prin fluidificarea sângelui.

Totodată, ceaiul de urzică are efect hipotensiv, iar pacienții care se luptă cu hipertensiune arterială pot consuma ceai de urzică cu încredere. Hipertensiunea arterială este o problemă frecventă care contribuie major la apariția altor afecțiuni cardiovasculare.

Purifică organismul

Ceaiul de urzică este un diuretic natural care contribuie la curățarea rinichilor și elimină excesul de apă din organism. Acest lucru este benefic în tratamentul edemelor sau a retenției de apă. Bogăția în antioxidanți din urzici stimulează procesul de "purificare" a organismului și ajută la scăderea în greutate.

Mai mult decât atât, ceaiul de urzică are efect laxativ și poate fi băut de către persoanele care suferă de constipație.

Stimulează sistemul imunitar

Urzica este o plantă bogată în Vitamina C, Vitamina D și Vitamina A. Acest trio vitaminic este un aliat puternic al sistemului imunitar, iar ceaiul de urzică poate fi consumat atunci când vrem să ne întărim capacitatea de apărare a organismului. Ceaiul de urzică previne răcelile, bolile infecțioase și te menține în formă.

Combate mătreața

Urzica este folosită în șampoanele naturale, iar ceaiul de urzică poate fi utilizat pentru rezultate similar. Acesta ajută la menținerea sănătății scalpului, combate mătreața și căderea excesivă a părului.

Vezi și: Ceaiul care vindecă ALERGIILE și detoxifică organismul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel