De ce ne crește burta. Unde se depune grăsimea prima dată și care e grăsimea BUNĂ. Lucrul nespus despre liposucție: Ne mirăm că ne crește colesterolul

De ce ne crește burta - Foto: Freepick
EXCLUSIV
Unde se pune grăsimea prima dată. Medicul Doru Negru atrage atenția despre alimentație, dar și despre liposucție și ficatul gras.

Medicul diabetolog Doru Negru ne-a vorbit despre grăsime, unde se depune grăsimea prima dată și de ce ne crește burta, Mai mult, potrivit medicului de la Spitalul Clinic SANADOR, liposicția este cea mai mare greșeală și ne-a explicat de ce.

Astfel, potrivit medicului, prima grăsime care se depune este pe ficat, un lucru extraordinar de rău, mai ales dacă facem excese alimentare.  

"Prima grăsime care se pune, se pune în ficat, pe aia nu o vezi. A doua grăsime care se pune e între mațe.

De grăsimea din ficat nu prea ai cum să scapi.

Știți cum e? Uite, e povestea cu gâscanul. Ați văzut că în Franța și în SUA au început să boicoteze pateul de foie gras. De ce? Pentru că săracile gâște sunt chinuite. Gâștele stau într-o cușcă prin care le iese numai capul. Și vine gâscarul, le deschide ciocul și le îndoapă și le dă de mâncare ca să se îngrașe. Sunt gâște dintr-un neam anume care cresc ficatul, fac steatoză hepatică, le crește ficatul cât burta, de 7 - 8 kg.

Ei, știința gâscarului este când să taie această gâscă. Dacă o taie prea repede, nu e suficient de gras ficatul și nu iese bun pateul. Dacă o taie prea târziu, ficatul se transformă fibros și face ciroză.

Noi nu apucăm, decât în cazuri extreme să facem ciroză din din cauza mâncării, dar facem steatoze hepatice, ficatul gras.

Ficatul e o uzină care lucrează non-stop. Tot ce intră în organismul nostru prin orice cale ajunge în ficat, unde se desparte ca la jocul de lego în elementele constitutive și se reasamblează în funcție de ce are ficatul în codul genetic să facă.

În uzina asta care lucrează non-stop, pe căile ei, încep să se depună: materie primă, piese finite, piese de schimb, rebuturi ș.a.m.d.

Cât timp hala de lucru poate fi transformată în hală de depozit. Ăsta e ficatul. Ficatul e făcut să lucreze, nu să se îngrașe", a declarat Doru Negru, medic diabetolog și de boli interne la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC Medical.

Ficat gras sau steatoză hepatică  - ce este

 

Boala ficatului gras înseamnă că aveți grăsime în plus în ficat. Consumul excesiv de alcool vă face mai predispus la această boală. În timp, prea mult alcool duce la o acumulare de grăsime în interiorul celulelor hepatice. Acest lucru îngreunează activitatea ficatului.

Dar puteți face boala ficatului gras chiar dacă nu beți mult alcool.

Boala ficatului gras non-alcoolică

Există două tipuri diferite de boală hepatică grasă non-alcoolică:

1. Ficatul gras simplu: Aceasta înseamnă că aveți grăsime în ficat, dar este posibil să nu aveți nicio inflamație în ficat sau deteriorare a celulelor hepatice. De obicei, nu se înrăutățește și nu cauzează probleme cu ficatul. Majoritatea persoanelor au ficat gras simplu.

2. Steatohepatita non-alcoolică: Aceasta este mult mai gravă decât un ficat gras simplu. Asta înseamnă că aveți o inflamație în ficat. Inflamația și leziunile celulelor hepatice care apar pot cauza probleme grave, cum ar fi fibroza și ciroza, care sunt tipuri de cicatrizare a ficatului, și cancerul hepatic

Boala ficatului gras legată de alcool

Boala ficatului gras alcoolică poate fi prevenită. De obicei, se ameliorează atunci când nu mai consumați alcool. Dacă continuați să beți, poate cauza probleme grave. Acestea includ:

- Ficat mărit. Nu provoacă întotdeauna simptome, dar este posibil să aveți dureri sau disconfort în partea superioară dreaptă a abdomenului.

- Hepatită alcoolică. Aceasta este o umflătură la nivelul ficatului care poate provoca febră, greață, vărsături, dureri de burtă și icter (piele și ochi gălbui).

- Ciroză alcoolică. Aceasta este o acumulare de țesut cicatricial în ficat. Poate provoca aceleași simptome ca și hepatita alcoolică plus:

- Cantități mari de lichid acumulat în burtă (medicul o va numi ascită)

- Tensiune arterială ridicată la nivelul ficatului

- Sângerări în corp

- Confuzie și schimbări în comportament

- Splină mărită

- Insuficiență hepatică, care poate fi fatală

Boala ficatului gras legată de alcool apare, de obicei, prima. Aceasta se poate agrava apoi și poate deveni hepatită alcoolică. În timp, se poate transforma în ciroză alcoolică.

Boala ficatului gras - simptome

 

De obicei nu există simptome, însă unii oameni pot avea semne precum oboseală sau dureri în partea superioară dreaptă a abdomenului, unde se află ficatul.

Dacă aveți boala ficatului gras non-alcoolică sau faceți ciroză, este posibil să aveți simptome precum:

- Burtă umflată

- Vase de sânge mărite sub piele

- Sâni mai mari decât în mod normal la bărbați

- Palme roșii

- Piele și ochi care par gălbui, din cauza unei afecțiuni numite icter, potrivit WebMD.

Unde se depune a doua grăsime. Marea greșeală a liposucției pe care nu a spus-o nimeni până acum

 

"A doua grăsime se depune printre mațe. E la îndemână, se absoarbe, se depune acolo. După care trece și se pune sub piele.

Grăsimea dintre mațe e grăsimea rea, grăsimea păguboasă care crește tensiunea, colesterolul, trigliceridele și numai rele faci, arteroscleroza... Crește și burta.

Grăsimea începe de sub piele. Aia e grăsimea bună, grăsimea sănătoasă. Ea se depune prin depozitarea trigliceridelor din sânge, e sănătate curată.

Însă, depunerea trigliceridelor din sânge sub piele se face cu consum de insulină și noi ce facem, pentru că suntem isteți?!

Când vedem că ne-am îngrășat facem liposucție. Dai jos fix grăsimea aia bună, aia benefică. Dăm la o parte grăsimea bună și o păstrăm pe aia rea. Și ne mirăm că după liposucție cresc colesterolul și trigliceridele", a mai spus medicul.

Trebuie să știi:

Ceaiul care calmează tusea, vindecă herpesul și reface plămânii. Este cel mai puternic expectorant natural

Teo Trandafir, dietă. Ce mănâncă în fiecare zi: Nu o pot savura ca oamenii obișnuiți! Sincer, banii de mâncare au dispărut!

Sângeretele, beneficii pentru sănătate. Conține Fier și Seleniu. La ce să fii atent când îl mănânci

Piatra la rinichi, litiaza renală: cauze, simptome. Metoda care distruge piatra în fragmente ca de nisip. Geavlete: Lumea trebuie să știe. Sunt impresionat! România, plină de această boală

Resveratrolul din vinul roșu, efecte pentru sănătate. Câte pahare de vin poți să bei într-o zi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel