De ce munca în schimbul de noapte crește riscul boli cardiovasculare

Munca în schimbul de noapte nu numai că întrerupe programul de somn, dar poate crește riscul de a avea un ritm cardiac neregulat numit fibrilație atrială, precum și boli coronariene.

Un studiu amplu realizat pe 283.657 de persoane angajate în Regatul Unit, fără fibrilație atrială sau boli de inimă, la începutul cercetării, a demonstrat că schimbul de noapte a fost asociat cu un risc crescut de fibrilație atrială – un risc de circa 12%.

Riscul crește pe măsură ce trec tot mai mulți ani pentru persoanele care lucrează în schimburi de noapte - 18% pentru cei care lucrează în schimburi de noapte timp de 10 sau mai mulți ani și 22% dacă au în medie trei până la opt schimburi de noapte pe lună.

Autorii studiului mai avertizează că munca în schimbul de noapte timp de 10 sau mai mulți ani a fost asociat cu un risc crescut de boli coronariene de 37%, comparativ cu muncitorii care lucrează ziua. Mai mult, studiul a arătat că dacă lucrătorii din schimbul de noapte fac periodic mișcare - 150 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată sau 75 de minute sau mai mult de activitate viguroasă sau o combinație a ambelor - prezintă un risc mai mic de fibrilație atrială decât persoanele care erau mai puțin active. Această concluzie confirmă, încă o dată, că exercițiile fizice sunt bune pentru sănătatea inimii.

”Sunt necesare mai multe studii observaționale în diferite populații”, a spus medicul Lu Qi, de la Școala de Sănătate Publică și Medicină tropicală a Universității Tulane din New Orleans, unul dintre autorii principali ai studiului, arată webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel