Vârsta la care apare primul test al maturității. Daniela Simulescu: Am avut un picaj. Simți că ți se de lumea peste cap. Mulți s-au confruntat cu multe clase de demoni interiori

Daniela Simulescu - Foto: DC NEWS
"Acolo e un test al maturității din punct de vedere astrologic. Simți că ți se de lumea peste cap, nu înțelegi ce se mai întâmplă". 

"Suntem într-o perioadă destul de fierbinte din punct de vedere al sănătății mintale. Oarecum, începusem așa puțin să ne apropiem mai mult de tot ce înseamnă terapie, psiholog, înainte de pandemie, dar în ultimii ani, foarte, foarte mulți au început să vorbească despre aceste fenomene. 

Sănătatea mintală ne-a fost afectată în pandemie și imediat după pandemie. Când simțeam și noi că ne mai revenim hopa-țopa, un război, după care alte conflicte, plus o criză financiară.

Pe lângă faptul că am trecut prin problemele legate de sănătatea fizică, pe urmă și acestea legate de frică, de anxietate, s-au întâmplat foarte multe și bineînțeles, sunt ferm convinsă că mulți s-au confruntat cu mai multe clase de demoni interiori.

Eu însămi am trecut prin două procese terapeutice. Unul la întoarcerea lui Saturn, la 29 de ani, când simți că ți se de lumea peste cap, nu înțelegi ce se mai întâmplă. Asta se întâmpla în 2013. 

Al doilea proces terapeutic a fost undeva chiar înainte de 2020", a dezvăluit Daniela Simulescu, astrolog și redactor șef Astrosens.ro.

În astrologie, întoarcerea lui Saturn reprezintă momentul când Saturn se întoarce în poziția sa natală, adică exact în același loc în care se afla la momentul nașterii unei persoane. Acest ciclu durează aproximativ 29-30 de ani și este cunoscut pentru semnificația sa profundă în viața individului.

Prima întoarcere se întâmplă la aproximativ la 29-30 de ani și presupune:

- Maturizare personală semnificativă, în care mulți oameni simt presiunea de a-și asuma responsabilități mai mari, atât în carieră, cât și în viața personală.

- Reevaluare și restructurare a direcției vieții, a obiectivelor și a realizărilor. Mulți oameni fac schimbări majore în carieră, relații și stil de viață.

- Provocări și lecții, pentru că Saturn aduce adesea provocări care forțează individul să învețe lecții importante despre autodisciplină, responsabilitate și răbdare.

"Pe mine aceste procese m-au ajutat enorm. Primul a survenit în urma unor probleme de sănătate și la întoarcerea lui Saturn, nu știi ce ți se mai întâmplă, cum ți se întâmplă, efectiv nu te mai recunoști. Vine așa o stare de tristețe destul de mare. 

Acolo e și un test al maturității din punct de vedere astrologic.

Iar al 2-lea proces terapeutic a venit în urma unei probleme de sănătate a celei mai dragi persoane din familie.

Și după ce un an am fost alături de această persoană, din toate punctele de vedere, în care a trebuit să îmi controlez foarte multe emoții, pe urmă, după ce s-a operat, și-a revenit, am avut așa un soi de picaj în care nu înțelegeam ce se întâmplă cu mine. Pe urmă, mergând la terapie, mi-am dat seama foarte ușor", a completat ea.

Daniela Simulescu spune că a găsit terapeutul potrivit care a ajutat-o să se schimbe și să înțeleagă tot ceea ce i se întâmplă.

"Din fericire am găsit și terapeutul potrivit. Atunci a fost foarte greu cu terapia, pentru că oamenii nu înțelegeau ce înseamnă terapie, cum este, de ce o faci, de ce te duci.

Pe urmă lucrurile au fost mult mai ușoare. Oamenii știau deja despre ce este vorba. Procesul terapeutic a fost foarte diferit de primul. 

Da, au fost tehnici diferite, dar pe mine m-au ajutat în urmă aceste procese terapeutice. Din fericire, nu a fost vorba de un diagnostic.

Pentru că am făcut și evaluarea clinică. 

Poate unii știți, poate unii nu știți. Există o evaluare, te duci, îți pune câteva întrebări și de acolo își dau ei seama dacă există un risc de tulburare de personalitate, dacă e o personalitate accentuată. Probabil unii dintre voi chiar știți", a conchis ea.

* Această opinie face parte din campania DC Medical de educare și informare - "Sănătatea mintală: lupta noilor generații cu depresia și anxietatea, dar și cu prejudecățile lumii".

Parte din campanie fac și următoarele articole:

https://www.dcmedical.ro/principala-diferenta-intre-anxietate-si-depresie-ce-spune-anxiosul-si-ce-spune-depresivul-ramona-a-dumitru-anxietatea-se-refera-la-frici-depresia-la-tristete_650456.html 

https://www.dcmedical.ro/semne-si-simptome-ale-unei-stari-mentale-delicate_650098.html 

https://www.dcmedical.ro/diferenta-dintre-anxietate-si-depresie_650163.html 
 
https://www.dcmedical.ro/mituri-si-conceptii-gresite-despre-rolul-si-importanta-terapiei_650125.html 

https://www.dcmedical.ro/sprijinul-emotional-pentru-persoanele-cu-probleme-de-sanatate-mintala_650142.html 

https://www.dcmedical.ro/tranzitia-spre-maturitate-pentru-tinerii-adulti-ecaterina-banica-este-nevoie-sa-te-cunosti-pe-tine-sa-stii-cine-esti_650124.html 

https://www.dcmedical.ro/primele-semne-ale-oboselii-psihice-si-cum-sa-le-depasim-ecaterina-banica-toata-aceasta-simptomatologie-arata-ca-o-serie-de-valori-sunt-gresite-si-ai-nevoie-sa-le-schimbi_650087.html 

https://www.dcmedical.ro/n-am-vorbit-cu-ai-mei-doua-saptamani-aveam-nervi-pe-ei-tanara-despre-mersul-la-terapie-a-fost-incomod-sa-aflu-cat-bagaj-emotional-aveam-de-la-parinti_650219.html 
 
https://www.dcmedical.ro/5-lucruri-pe-care-sa-nu-le-spui-niciodata-unei-persoane-care-trece-prin-depresie-anxietate-atacuri-de-panica_650226.html 

https://www.dcmedical.ro/am-decis-sa-vorbesc-cu-un-om-din-exterior-care-nu-ma-judeca-eticheta-de-nebun-a-omului-care-merge-la-psiholog-a-expirat-acum-e-cool-sunt-bine-cu-mine-si-cu-putinii-oameni-din-jurul-meu_650269.html 

https://www.dcmedical.ro/cand-tatal-meu-a-aflat-ca-merg-la-psihiatru-a-fost-revoltat-ce-sa-caute-fiica-lui-acolo-ce-e-nebuna-numai-nebunii-merg-la-psihiatru_650221.html 

https://www.dcmedical.ro/stres-post-traumatic-irina-bodnariu-teama-permanenta-asteptarea-ca-ceva-urmeaza-sa-se-intample_650336.html 

https://www.dcmedical.ro/aceste-vremuri-pot-fi-prilej-pentru-familii-de-a-se-apropia-irina-bodnariu-redescoperim-valoarea-familiei-si-poate-invatam-sa-ii-alocam-locul-cuvenit_650337.html 

https://www.dcmedical.ro/radu-leca-familie-comunicare-psiholog-depresie_649109.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

scobitori - FOTO: Freepik @wirestock
EXCLUSIV

Crossuri externe

pixel