Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Cuptorul cu microunde este un element electrocasnic destul de utilizat. În jurul acestuia sau construit tot felul de mituri care arată că ne afectează sănătatea, provocând cancer. Se fac în permanență studii despre efectul cuptorului cu microunde asupra sănătății.
Cuptoarele cu microunde încălzesc alimentele folosind o formă de radiație electromagnetică cu consum redus de energie. Radiația pe care o folosesc este mai puțin puternică decât razele X.
Orientările guvernamentale impun producătorilor să creeze caracteristici de siguranță pe toate cuptoarele cu microunde. Aceste caracteristici asigură că orice radiație rămâne în interiorul dispozitivului. Din acest motiv, cuptoarele cu microunde proiectate corespunzător nu provoacă cancer. În schimb, acestea oferă o opțiune sigură și ușoară de a încălzi rapid resturile sau o gustare la amiază, arată Medical News Today.
Vezi și: Pasta de dinți, termen de valabilitate. Ce se întâmplă dacă o folosești după ce a expirat
Unele tipuri de radiații pot deteriora celulele și pot duce la cancer. Deși cuptoarele cu microunde folosesc radiații pentru a încălzi alimentele, profesioniștii din domeniul sănătății nu le consideră un risc de cancer.
Cancerul apare atunci când anumite celule cresc fără control și se răspândesc prin organism. Deteriorarea materialului genetic, inclusiv a ADN-ului, poate determina dezvoltarea celulelor canceroase. Radiațiile de mare energie, cum ar fi razele X, pot provoca aceste daune și pot duce la cancer în timp.
Cuptoarele cu microunde folosesc un tip de radiație cu consum redus de energie numită radiofrecvență. Acest tip de radiații se regăsește și în semnalele Wi-Fi și radio.
Termenul de radiație se referă la energia invizibilă care cuprinde câmpuri electrice și magnetice. Câmpurile electromagnetice conțin atât energie electrică, cât și magnetică. Aceste unde produc radiații nonionizante, care nu au suficientă energie pentru a deteriora direct celulele.
Pistoalele radar folosesc microunde pentru a detecta mașinile care accelerează. Telefoanele și televizoarele folosesc, de asemenea, microunde pentru a transmite semnale.
Vezi și: Crampele musculare, cauze și tratament. Durerea extremă și legătura cu deficitul de minerale
Cu toate acestea, cuptoarele cu microunde sunt dispozitivul pe care majoritatea oamenilor îl asociază cu radiațiile. Microundele din cadrul acestor electrocasnice fac ca moleculele de apă să vibreze în interiorul diferitelor alimente. Această vibrație creează căldură care încălzește alimentele. Microundele din cuptoarele cu microunde nu contaminează alimentele cu radiații. Orientările guvernamentale impun producătorilor să creeze aceste cuptoare în conformitate cu criterii specifice.
Cuptoarele cu microunde trebuie să includă elemente de siguranță care conțin toate radiațiile electromagnetice din dispozitiv. De asemenea, au ecranare care împiedică radiațiile să nu se scurgă. Datorită acestor cerințe de fabricație, cuptoarele cu microunde sunt sigure pentru uz general. Ca atare, nu există practic nici o șansă de a dezvolta cancer de la utilizarea unui cuptor cu microunde în condiții de siguranță.
Deși cuptoarele cu microunde nu sunt de obicei dăunătoare, agențiile guvernamentale recomandă să nu se stea direct în fața lor în timpul utilizării.
De asemenea, specialiștii recomandă să nu stați în fața unui cuptor cu microunde în timp ce acesta este pornit.
Păstrarea distanței față de dispozitiv va preveni expunerea la radiații în cazul rar în care un cuptor cu microunde are deteriorări sau funcționează defectuos.
Sindromul de hipersensibilitate electromagnetică este o afecțiune rară pe care unele persoane o experimentează după expunerea la aceste surse.
Unele dintre simptomele de sindromului de hipersensibilitate electromagnetică includ:
- dureri musculare sau dureri articulare
- probleme ale pielii
- dificultate de concentrare
- amețeală
- schimbări în starea de spirit
- dureri
- dificultăți de somn
Oamenii de știință nu înțeleg pe deplin motivele din spatele acestei afecțiuni. Expunerea la surse electromagnetice pot afecta unele persoane mai mult decât pe altele. Unii cercetători cred, de asemenea, că sindromul de hipersensibilitate electromagnetică are o bază psihologică și afectează persoanele care se tem de radiații. Studiile viitoare pot oferi mai multe informații despre această afecțiune rară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...