Cum știi dacă ai ciocuri osoase. Testul care îți arată osteofitele în corp. Dr. Codrin Huszar: De cele mai multe ori stând în picioare

Foto: Freepik @wavebreakmedia @kjpargeter
EXCLUSIV
Osteofitele, micile ciocuri osoase care pot cauza mari probleme. Ce investigații se fac pentru a stabili exact dacă ai osteofite, noduli sau cioc osos.

Osteofitele sunt excrescențe osoase care se formează pe marginile oaselor. Acestea sunt adesea asociate cu degenerarea articulațiilor și pot fi un semn al osteoartritei.

Osteofitele se formează adesea ca răspuns la deteriorarea cartilajului din articulații, un proces comun în îmbătrânire sau ca urmare a traumelor sau bolilor articulare. Factorii de risc includ vârsta înaintată, leziunile articulare, obezitatea și activitățile care pun presiune excesivă pe articulații.

Trebuie să vezi: Monturi (Hallux Valgus): primele semne și tratament simplu. Greșeala pe care o faci mereu. Dr. Codrin Huszar: Nervișorii de la degetul mare sunt striviți între pantofi și os

Deși unele osteofite pot fi asimptomatice, adesea acestea cauzează durere și rigiditate în articulații.

Evaluarea medicală pentru orice durere persistentă sau limitare a mobilității este importantă în stabilirea unui diagnostic.

Foto: Freepik @brgfx

"Dincolo de suspicionarea clinică a problemei, trimitem pacienții să facă radiografii în poziții diverse și de cele mai multe ori stând în picioare pentru a observa aceste osteofite și respectiv forme particulare ale piciorului care ar putea să predispună la suferința tendonului Arhilean. 

Și completăm această investigație cu examenul prin rezonanță magnetică.

Examenul prin rezonanță magnetică, care este examenul care poate să arate toate structurile musculoscheletale - os, tendon, ligamente.

Deci înainte de orice intervenție, un examen radiologic și un examen prin rezonanță magnetică", a declarat Dr. Codrin Huszar, medic primar Ortopedie și Traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC Medical.

Tratamentul pentru osteofite variază în funcție de severitatea și simptomele acestora. Opțiunile de tratament pot include medicamente antiinflamatorii, terapie fizică, modificări ale stilului de viață și, în cazuri severe, intervenții chirurgicale pentru a îndepărta osteofitele.

Pentru a preveni apariția osteofitelor, este important să:

- vă mențineți o greutate normală

- să faceți exerciții regulate

- să evitați mișcări repetate ce pot deteriora articulațiile.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Băutura miraculoasă pe care o subestimăm zilnic. De ce este importantă pe măsură ce îmbătrânim
Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel