Cum știi că ești HIDRATAT cu adevărat. Câte pahare de apă sunt necesare

Cum știi că ești HIDRATAT cu adevărat. Câte pahare de apă sunt necesare pentru asta, FOTO Pexels @Dorota Semla
Medicii recomandă consumul a doi litri de lichid pe zi, însă acesta trebuie adaptat fiecărui corp în parte. 

Cum știi că esști hidratat cu adevărat, deși consumi cei doi litri de lichid pe zi pe care mulți medici îi consideră necesari? Acesta trebuie adaptat fiecărui corp în parte, căci necesarul ar putea fi diferit în sezonul rece față de cel cald, ori în funcție de activitatea pe care o face o persoană. 

”Când vorbim de hidratare, trebuie să vorbim despre cât de des mergi la baie. Cea mai bună modalitate de a ști dacă te hidratezi corespunzător este să urmărești culoarea urinei. Dacă e aproape incoloră, felicitări: ești hidratată”, a explicat  Jen Bruning, purtător de cuvânt al Academy of Nutrition and Dietetics, potrivit thehealthy.com, citat de DigiWorld.

Consumul de apă va avea următoarele efecte asupra organismului

Rinichii vor funcționa mai bine

Rinichii sunt esențiali pentru detoxifierea organismului, deaorece ajută la eliminarea toxinelor din organism. În cazul în care nu te hidratezi suficient, atunci rinichii își vor realiza funcțiile cu dificultate. De asemenea, un consum redus de apă va aduce cu sine o serie de probleme, printre care și formarea pietrelor la rinichi, din cauza neeliminării mineralului dur ce intră în componența acestora.

Pielea va străluci

Atunci când celulele pielii primesc o cantitate mare de apă, acestea vor fi hidratate în profunzime și vor străluci. Mai mult de atât, consumând suficientă apă și evitând să rămâi deshidratată vei preveni apariția ridurilor.

Gripa va putea fi ținută sub control

Un alt beneficiu al consumului regulat de apă este faptul că organismul tău va avea puterea să se refacă mai repede după o răceală sau gripă. Mai mult de atât, pentru a face față unei boli și pentru a ajuta organismul să lupte cu germenii, este musai să te hidratezi.

Vei avea mai multă energie

Printre beneficiile consumului de apă se numără faptul că îți va conferi un boost de energie, astfel că vei rămâne puternică mai mult timp atunci când faci mișcare. Mușchii au nevoie de o cantitate mare de electroliți, precum sodiu, potasiu și magneziu. Fără o hidratare corespunzătoare, mușchii își pot pierde elasticitatea și se vor instala crampele.

De ce trebuie evitată ”dieta cu apă”

În epoca internetului și a rețelelor sociale, dietele care promit rezultate remarcabile într-o perioadă scurtă sunt la mare căutare. Aceste cure de slăbire te fac să crezi că este suficient să le urmezi regulile, pentru a avea silueta mult visată. După 7, 10 sau 15 zile, realizezi că te confrunți cu oboseală extremă, carențe de vitamine și minerale și anemie. Mai rău, unele dintre aceste diete pot fi periculoase pentru sănătate. În acest sens, Susie Burrell, dietetician și nutriționist, a realizat o listă cu 5 diete pe care nu ar trebui să le încerci niciodată. (Citește mai departe AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel