Cum să scapi de celulită. Alexander Florescu: Efectele se văd în 30 de zile

cum sa scapi de celulita - FOTO: Freepik@valuevitality
EXCLUSIV
Cum să scapi de celulită. Care este ritualul magic care te scapă de această problemă în doar 30 de zile.

Cum să scapi de celulită. Ce trebuie să faci pentru a avea un corp de invidiat în numai 30 de zile. Despre aceste ritualuri de înfrumusețare a vorbit Alexander Florescu, instructor de fitness. Acesta a fost invitatul Andreei Cercel, în emisiunea Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și  DC Medical.

Cum să scapi de celulită

”De zi cu zi, putem face sport, masaj de două ori pe săptămână și să avem și o dietă personalizată, strict pentru celulită. Acestea se bazează mai mult pe legume, au un echilibru cantitativ, legume, proteină. Trebuie să consumăm un număr mare de proteină, dar și să ne hidratăm mult, pentru a scăpa de celulită. În general, se calculează 1,5 g de proteină ori kilogramele pe care le ai, așa știi cât trebuie să consumi

Efectele se văd în 30 de zile, dar recomand să se facă și masaj. Putem scăpa de ea, dar ea diferă de la persoană la persoană, în funcție de multe aspecte. Ușor, ușor, putem scăpa. Trebuie să consumăm și colagen, vitamine.

Vezi și: De ce să nu folosești umbrela când plouă. Pericolul mortal care te paște

Avem voie să consumăm pâine în dietă, fără gluten sau integrală, două felii pe zi și cu siguranță slăbim. Putem să mai mâncăm paste integrale, cartofi fierți, orez integral. Mulți au intoleranță la gluten și de aceea când consumă carbohidrați, su umflă, dar asta nu e ceva greșit, așa simt ei corpul, pentru că acesta e rolul carbohidratului, dar are proprietățile lui bune, benefice pentru organism.

Îi includem într-o singură masă, la prânz, putem avea 80 de g carbohidrați. Putem măsura cu o lingură mare, înseamnă cam 3 linguri, iar proteină cât palmă”, a spus Alexander Florescu, instructor de fitness, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe.

Ce este celulita

Celulita este un tip de infecție bacteriană care poate deveni rapid gravă. Aceasta vă afectează pielea, provocând inflamație, roșeață și durere. Este cel mai frecventă la nivelul picioarelor inferioare.

Celulita este un tip de infecție bacteriană care apare atunci când bacteriile pătrund în corpul dumneavoastră prin pielea ruptă. Poate afecta orice parte a corpului, dar este cel mai frecventă la nivelul picioarelor inferioare. Acest lucru se datorează faptului că partea inferioară a picioarelor tinde să fie cea mai susceptibilă la zgârieturi și tăieturi.

Vezi și: Screeningul pentru cancer, esențial. Nu prelungește viața, dar reduce șansele de a muri din cauza bolii oncologice. Pacienții diagnosticați precoce au trăit cu aproape cu doi ani mai mult

Mai multe tipuri de tăieturi și răni pot permite bacteriilor care cauzează celulită să intre în organism, printre care:

- inciziile chirurgicale

- arsuri

- răni prin înțepare

- erupții cutanate, cum ar fi eczeme severe

- mușcături de animale

O infecție de celulită se poate răspândi în fluxul sanguin, ceea ce poate deveni rapid o amenințare pentru viață. Acesta este motivul pentru care este mai bine să consultați un medic cât mai curând posibil dacă credeți că ați putea avea celulită, potrivit Healthline.

Cum îți dai seama că ai celulită

Celulita tinde să progreseze rapid, așa că identificarea timpurie este esențială.La început, este posibil să simțiți doar durere și sensibilitate.

Dar, în decurs de câteva ore, este posibil să începeți să observați:

- piele caldă la atingere

- bășici

- gropițe pe piele

- zone de roșeață în creștere

Puteți monitoriza evoluția infecției încercuind zona roșie cu un pix. Acest lucru vă va ajuta să vedeți cât de mult s-a extins într-o perioadă de timp. Dacă se extinde, este timpul să mergeți la medic. De asemenea, ar trebui să solicitați tratament imediat dacă prezentați simptome asemănătoare gripei, inclusiv febră sau frisoane.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel