Cum să înțelegi mai bine ce e boala Parkinson. Explicațiile dr Vasi Rădulescu

Boala Parkinson evoluează progresiv, iar printre simptome se numără acel tremor al extremităților.

Medicul Vasi Rădulescu subliniază, într-o postare recentă, pe rețelele sociale, câteva lucruri despre boala Parkinson, pentru care nu s-a descoperit încă un tratament. Doctorul explică simplu, pe înțeles câteva caracteristici ale acestei boli.

”8 lucruri despre boala Parkinson

1. Boala Parkinson apare prin lezarea unor neuroni din creier care produc dopamină. Acești neuroni se află în zona numită substantia negria.

2. Dopamina este extrem de importantă în reglarea mișcărilor corpului.

3. Boala este diagnosticată de regulă la vârsta de peste 60 de ani, dar există și o variantă „early onset”, care poate debuta la 20-30 de ani.

4. Afecțiunea evoluează progresiv. Dacă la început poate prinde doar o mână sau un picior, ulterior va afecta toate membrele.

5. Principalele simptome sunt: tremor involuntar al extremităților, mișcări încetinite, tensiune în mușchi.

6. Nu există un tratament care să vindece boala. Fiecare om diagnosticat știe acum că va purta afecțiunea toată viața.

7. Se administrează în principal levodopa, un medicament pe bază de dopamină. Substanța ameliorează simptomele.

8. În unele cazuri severe se poate face o stimulare cerebrală adâncă, folosindu-se electrozi conectați la ariile afectate”, amintește mediucl Vasi Rădulescu.

Acesta oferă și două exemple de vedete care au fost diagnosticate cu această afecțiune:

”Michael J. Fox, actorul din „Înapoi în viitor”, a fost diagnosticat cu Parkinson varianta cu debut precoce. A făcut o fundație care a strâns peste 100 de milioane de dolari.Și Muhammad Ali, celebrul boxer, a avut Parkinson, făcând o uriașă muncă de conștientizare, precum și donații impresionante. Există o legătură între activitățile violente (cu lovituri în zona capului) și apariția bolii Parkinson.*în poză este Ali”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel