Cum poți face pneumonie din cauza spălatului pe dinți: Provoacă emfizem pulmonar, distruge țesutul conjunctiv. Reacție exagerată a inflamației

Cum poti face pneumonie din cauza spalatului pe dinti - Foto: Freepik
Cum poți face pneumonie din cauza spalatului pe dinți. "Nu e suficient să avem o igienă bună". 8 sfaturi importante pe care trebuie să le știi.

Pentru majoritatea oamenilor, periuța de dinți este inutilă, iar igiena orală este precară. Cu toate acestea, dinții nespălați sau îngrijirea lor incorectă au consecințe majore și uimitoare.

Specialiștii au dezvăluit cum pot apărea diferite infecții respiratorii dacă nu ai o igienă orală corespunzătoare. Se crede că dinții nespălați sunt o cauză principală a sute de mii de cazuri de pneumonie pe an. Pneumonia apare atunci când germenii declanșează o infecție la nivelul plămânilor.

Noi studii de specialitate arată cum bacteriile pot ajunge la nivelul plămânilor și pot da infecții respiratorii, bronșită, pneumonie sau boală pulmonară obstructivă cronică, toate fiind afecțiuni grave ce pot duce până la deces.

Dieta cu hrișcă și chefir: cum să slăbești 1 KG pe zi. Cum se prepară și cum trebuie să ții dieta

Tusea cu sânge, semnal de alarmă pentru organism. Când trebuie să mergi de urgență la medic

Condiloamele: când devin canceroase. De ce apare condilomatoza și cum se tratează. Cioflan: Asta e foarte important. În general nu trece singură

Infecțiile respiratorii, pe locul 3 în clasamentul celor mai răspândite cauze de deces la nivel mondial

Din păcate, mulți oameni nu se spală pe dinți atât de bine pe cât ar trebui.

"Infecțiile respiratorii se află pe locul 3 în clasamentul celor mai răspândite cauze de deces la nivel mondial.

De aceea, cu cât știm mai multe despre ele și despre ce anume le provoacă sau le accelerează evoluția, cu atât putem să luptăm mai mult și mai eficient pentru a scădea numărul alarmant al îmbolnăvirilor cu forme grave", susține medicul stomatolog Sorina Stroe, care a explicat cum ajung bacteriile din gură în plămâni și provoacă apare această pneumonie.

"Cavitatea orală se află la începutul traseului căilor aeriene și găzduiește foarte multe bacterii. Dintre acestea, cele mai agresive sunt bacteriile din sfera bolii parodontale, care pot fi aspirate în căile aeriene.

Ele provoacă o reacție exagerată a procesului inflamator ce conduce la distrugerea țesutului conjunctiv și la apariția emfizemului pulmonar, o afecțiune frecventă din sfera celor respiratorii. Prin aspirarea acestor bacterii la nivelul tractului respirator, pot apărea diverse complicații, cum ar fi pneumonia.

În plus, boala parodontală este în strânsă relație de cauzalitate cu bolile cardiovasculare (arteroscleroză, infarct miocardic, etc), și diabet”, a declarat medicul stomatolog Sorina Stroe, potrivit Unica.ro.

"Nu e suficient să avem o igienă bună"

"Concluzia este simplă și clară. Cu cât igiena noastră orală este mai bună și terenul cavității orale mai sănătos, cu atât șansele de a favoriza apariția unei infecții respiratorii scad.

Este important de menționat și faptul că nu e suficient să avem o igienă bună, ci trebuie să avem și un mediu corect oral.

Ce înseamnă acest lucru? Trebuie să scădem factorii favorizanți ai depunerii de placă bacteriană, cum ar fi obturațiile debordante, lucrările protetice retentive, neadaptate corect, cariile dentare, etc. De aceea este important să vizităm medicul dentist o dată la 6 luni pentru a verifica buna stare a tuturor acestor factori", a conchis medicul stomatolog.

Cum să te speli corect pe dinți. 8 sfaturi importante

Deoarece sănătatea orală este direct legată de sănătatea generală, îngrijirea dinților este extrem de importantă. Pentru a vă îmbunătăți experiența și rezultatele, încercați să încorporați aceste opt sfaturi în rutina de igienă orală.

1. Folosiți periuța de dinți potrivită

2. Păstrați-vă periuța de dinți curată

Așezarea periuței de dinți pe dulapul din baie sau pe chiuvetă este o modalitate excelentă de a aduna bacterii. Depozitați-vă periuța de dinți în poziție verticală folosind un suport pentru periuță de dinți sau o cană.

3. Înlocuiți regulat periuța de dinți

În timp, bacteriile se dezvoltă pe periuța de dinți, nu numai în peri, ci și pe mâner. De asemenea, periile se deteriorează, ceea ce le face mai puțin eficiente.

Pentru rezultate optime, înlocuiți periuța de dinți la fiecare 3 - 4 luni.

4. Fiți blând cu periuța de dinți

Periajul viguros poate fi dur pentru dinții și gingiile tale, așa că fii blând.

5. Nu începeți să vă periați în același loc

6. Nu uitați să periați laturile interioare, suprafețele de mestecat și molarii

7. Folosiți ața dentară înainte sau după periaj

8. Nu vă spălați pe dinți imediat după ce ați mâncat.

Mulți medici stomatologi recomandă să așteptați cel puțin 30 de minute înainte de a vă spăla pe dinți după ce ați mâncat sau ați băut, potrivit East Charlotte Dental.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

tratament indigestie foto:freepik@psodaz
EXCLUSIV
Tratamentul perfect indigestie. Ligia Pop: Elimină toxinele din corp. Ajută foarte mult
mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel