Cum faci diferența dintre tendinită și febra musculară. Dr. Vladimir Pușcașu: Nu se întâmplă nimic

tendinita - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Cum faci diferența dintre tendinită și febra musculară. Ce trebuie să știi despre cele două afecțiuni.

Publicitate

Mișcarea în aer liber este o activitate benefică pentru sănătate, dar nu este lipsită de riscuri, în special pentru persoanele care nu sunt obișnuite cu un efort fizic intens. O problemă frecvent întâlnită după o primă zi de alergare este febra musculară, un simptom care poate apărea la nivelul mușchilor și care poate fi destul de deranjant. Potrivit medicului primar ortoped, dr. Vladimir Pușcașu, de la Spitalul Clinic SANADOR, această afecțiune nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare, iar în majoritatea cazurilor, ea poate fi tratată eficient.

"E o situație neplăcută când după prima zi de alergare în aer liber, pacienții au o febră musculară importantă. Nu se întâmplă nimic dramatic într-o astfel de situație. Este durerea care deranjează și care îl limitează la activitățile fizice, însă acest lucru poate să fie tratat cu un antiinflamator oral sau cu paracetamol, care să atenueze senzația și să își poată desfășura activitățile într-o manieră mai liberă, mai ușoară. 

Nu se întâmplă nimic dramatic, să spui că pacientul va avea de suferit sau că se va dezvolta vreo patologie asociată cu această febră musculară. Nu se întâmplă acest lucru", a explicat dr. Vladimir Pușcașu, medic primar Ortopedie și traumatologie, cu competențe în traumatologie generală și traumatologie sportivă, artroplastie totală de șold și genunchi, cura chirurgicală Hallux Valgus, osteotomie de corecție și ortopedie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate la DC Medical și DC News. 

Cum faci diferența dintre tendinită și febra musculară - FOTO: Freepik

Tendinita, ce este

Tendinita este o inflamație a unui tendon, structura care leagă mușchii de oase. Aceasta apare adesea din cauza unei suprasolicitări repetate a tendonului sau a unui traumatism, și poate afecta orice tendon din corp, dar este frecvent întâlnită la nivelul umerilor, coatelor, genunchilor și gleznelor.

Printre simptomele tipice se numără durerea, umflarea, rigiditatea și senzația de slăbiciune în zona afectată. În funcție de gravitatea inflamației, tratamentele pot include repaus, aplicarea de gheață, medicamente antiinflamatoare sau terapie fizică. În cazuri severe, poate fi necesară intervenția chirurgicală.

"De remarcat este faptul că anumiți pacienți dezvoltă tendinită, adică inflamația tendonului din cauza suprasolicitării, iar aceste lucruri pot să fie de durată. 

Dacă o febră musculară trece în 3-5 zile, o tendinită poate să te țină săptămâni bune, indiferent de circumstanțe, tot măsurile antiinflamatorii sunt binevenite",  a explicat dr. Vladimir Pușcașu, medic primar Ortopedie și traumatologie, cu competențe în traumatologie generală și traumatologie sportivă, artroplastie totală de șold și genunchi, cura chirurgicală Hallux Valgus, osteotomie de corecție și ortopedie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate la DC Medical și DC News. 

Vezi mai multe în VIDEO:

https://media.dcmedical.ro/image/202412/full/close-up-hands-holding-feet_54573200.jpg

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel