Cum creștem imunitatea. Doru Negru: Excesul de igienă, ușor păgubos. Suntem făcuți să ne întâlnim cu microbii

cum crestem imunitatea - FOTO: Freepik@Who is Danny
Cum ne creștem imunitatea. Care este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a ne menține sănătoși și de ce nu trebuie să exagerăm cu spălatul mâinilor.

Cum ne creștem imunitatea. Ce putem face pentru a ne menține sănătoși. Dr. Doru Negru, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, a explicat ce putem face pentru a ne crește imunitatea. Nu costă niciun leu și ne asigură o stare de sănătate bună.

“Mișcarea este cel mai bun lucru, mai ales mișcarea în aer liber. Crește imunitatea făcând mișcare se rup câteva fibre musculare și atunci sistemul imunitar intră în alertă și se dezvoltă.

Excesul de igienă, de dezinfecție al mâinilor este ușor păguboasă. Noi suntem făcuți să ne întâlnim, din când în când, și cu microbii. Dacă nu te întâlnești cu ei, nu ai cum să dezvolți sistemul imunitar. Toate celelalte sunt prostioare. Sunt făcute spre a fi cumpărate”, a explicat dr. Doru Negru, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, la Digi 24.

Vezi și: Care este primul semn al îmbătrânirii. La ce să fii atent. Dacă ai ASTA, înseamnă că îmbătrânești

Ce rol au medicamentele

Medicamentele sunt făcute pentru a trata anumite boli. Numai că există și o categorie care nu are nicio eficacitate, potrivit medicului.

“Partidul și Guvernul care nu au făcut niciodată pomană, în marea înțelepciune a lor au hotărât ca pentru medicamentele care tratează boli din cauza cărora se moare sau pentru medicamentele care tratează boli cu un potențial de răspândire în societate sau ale căror complicații sunt îngrozitoare se dau compensate 100%. E mai ieftin pentru societate să își ia medicamentele gratuit decât să nu le iei și să se întâlnească cu complicații.

Pentru medicamentele bolilor obișnuite, că se cheamă tensiune, boală cardiacă ischemică, ulcer, aceste medicamente sunt compensate în proporție de 20-50-90%, în funcție de câte fițe are în el medicamentul respectiv astfel încât fiecare pacient cât de amărăt și sărac ar fi, să își poată cumpăra aceste medicamente.

Pentru medicamentele relativ inutile care tratează guturaiul și poate să vindece în 7 zile, că altfel se vindecă abia după o săptămână, aceste medicamente nu sunt compensate deloc pentru că nu are niciun rost”, a mai spus dr. Doru Negru, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

Vezi și: Mușcăturile de țânțari, efect devastator. Mihai Craiu: Nu este bine! Mergeți la medic

Mișcarea în aer liber, beneficii fizice și psihice

Un studiu realizat în 2018 de Universitatea din East Anglia a constatat că expunerea la spații verzi are “beneficii semnificative și de amploare pentru sănătate”, inclusiv reducerea riscului de diabet de tip II, hipertensiune arterială și boli cardiovasculare, precum și o mulțime de beneficii pentru sănătatea mintală.

”Petrecerea timpului în natură ne face cu siguranță să ne simțim mai sănătoși, dar până acum impactul asupra bunăstării noastre pe termen lung nu a fost pe deplin înțeles. Unul dintre lucrurile cu adevărat interesante pe care le-am descoperit este că expunerea la spații verzi reduce semnificativ nivelul de cortizol salivar - un marker fiziologic al stresului.

Acest lucru este foarte important, deoarece în Marea Britanie se pierd anual 11,7 milioane de zile lucrătoare din cauza stresului, depresiei sau anxietății”, a declarat autorul studiului, Caoimhe Twohig-Bennett, potrivit Metro News.

Ghidul de activitate fizică pentru americani recomandă ca adulții să aibă cel puțin 150 de minute de activitate fizică aerobică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate fizică de intensitate viguroasă, sau o combinație echivalentă în fiecare săptămână.

Vezi și: Sindromul de abdomen acut, cauza mai multor boli. Răzvan Stavri: E de intensitate mare. Trebuie pus un diagnostic rapid

De asemenea, orientările recomandă ca copiii și adolescenții să fie activi cel puțin 60 de minute în fiecare zi. Urmarea acestor orientări poate contribui la sănătatea generală și la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul sau diabetul.

Mersul pe jos este o modalitate excelentă de a face activitatea fizică necesară pentru a obține beneficii pentru sănătate. Mersul pe jos nu necesită abilități speciale. De asemenea, nu necesită un abonament la o sală de sport sau echipamente scumpe.

O singură repriză de activitate fizică moderată spre viguroasă poate îmbunătăți somnul, memoria și capacitatea de a gândi și de a învăța. De asemenea, reduce simptomele de anxietate, potrivit CDC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel