Cum arată Mariyka, singurul copil născut la Cernobîl. Povestea ei, ASCUNSĂ: Oamenii cred că e MUTANT, că are două capete

Cum arata Mariyka - Foto: Pexels @Allan Mas @Wendelin Jacober
Care e povestea incredibilă a singurului copil de la Cernobîl născut în zona interzisă.

Mariyka este singurul copil născut în zona contaminată de la Cernobîl, după dezastrul din 1986 și s-a născut în zona plină de radiații după ce părinții eu au refuzat să se mute. 

Fata provine dintr-o familie de muncitori, Lydia și Mikhail care locuiau, ilegal, la 30 de kilometri de Cernobîl.

Ce facem în cazul unui nou Cernobîl, cum oprim contaminarea. Dr. Badiu, despre zonele din România predispuse la CANCER tiroidian: Surprinzător! Vârful, în 3 - 4 ani

Nașterea fetei, ascunsă de autorități

 

Părinţii tinerei au refuzat să se mute deoarece autorităţile nu le-au oferit o casă alternativă, dar în schimb, au fost acuzaţi că îşi omoară fiica şi o abuzează, pentru că aceștia și-ar fi hrănit copilul cu lapte provenit de la vaci care se hrăneau cu iarbă din zona iradiată, dar și cu pești din apele contaminate.

Mariyka Sovenko s-a născut în 1999 iar nașterea ei a fost inițial ascunsă de autoritățile ucrainene, jenate de faptul că unii oameni încă mai trăiau în interiorul zonei profund iradiate, dar detaliile au reapărut pe măsură ce interesul pentru dezastru a crescut datorită serialului Sky Atlantic.

De-a lungul timpului, mama ei, Lydia Sovenko, a fost nevoită să se confrunte şi să nege foarte multe zvonuri legate de fiica ei. 

Lydia nu și-a dat seama că este însărcinată până când nu a născut cu ajutorul lui Mikhail, care a tăiat cordonul ombilical al fiicei sale înainte de a o spăla.  

După ce s-a răspândit vestea nașterii Mariykăi, Lydia și-a amintit că a fost tratată "ca o criminală" pentru că a născut la Cernobîl și a refuzat să plece din una dintre singurele case de familie din zonă, așa că a continuat să o crească pe Mariyka acolo, ignorând avertismentele guvernamentale privind sănătatea.

Zvonurile au circulat până când Mariyka a împlinit cinci ani, iar Lydia, atunci în vârstă de 40 de ani, a fost nevoită să răspundă acuzațiilor.

"Oamenii cred că e mutant sau că are două capete"

 

"Dacă oamenii cred că e mutant sau că are două capete, greşesc foarte mult. Este un copil absolut minunat şi sănătos din ceea ce putem observa noi”, a declarat mama tinerei, într-un interviu.

"Chiar nu îi pasă că este unică fiind născută în Cernobîl. De fapt, ştiind că e singurul copil născut aici după explozie, şi crescând în Cernobîl, sunt lucruri mai degrabă dureroase pentru ea. Le vede drept un stigmat", povesteşte un apropiat al faimiliei, despre Mariyka. 

"Oamenii de aici cred că Mariyka este un simbol al renaşterii Cernobîlului, un semn de la Dumnezeu pe care îl interpretează drept o binecuvântare că trăiesc aici şi că viaţa revine în aceste locuri", a mai spus Lydia, mama tinerei.

Ce face Mariyka acum și cum își certa mama să nu spună că e din Cernobîl

 

Într-un interviu din anul 2006, Mariyka a declarat că se simțea singură, fără tovarăși de joacă, într-o zonă în care vizitatorii erau interziși.

"Mi-aș dori să mai fie doar un singur copil aici. I-aș arăta casa mea și satul - ne-am putea distra cu adevărat împreună", a spus fata la acea vreme.

Acum doi ani, când Cernobîl ocupă din nou prima pagină a ziarelor Mariyka a vorbit cu Sunday Express.

Mariyka era studentă la o instituție de învățământ de top și spera să lucreze în industria ospitalității, iar pentru a-și plăti studiile și lucra într-un bar la modă. Deși locuiește și lucrează în afara zonei de excludere, ea obținea ocazional un permis pentru a-și vizita mama și care stătea încă lângă Cernobîl.

Ea este reticentă în a vorbi despre trecutul ei, dar a confirmat că este sănătoasă, declarând că: "Mă simt bine, muncesc. Mă întrețin singură. Asta este".

Ea a mai dezvăluit și că încă din copilărie, când a ieșit pentru prima dată din zona afectată, și-a certat mama în fața străinilor, spunând: "Mamă, te rog, nu spune oamenilor că suntem din Cernobîl". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel