Creier: procedură care înrăutățește memoria la persoanele cu epilepsie

Stimularea profundă a cortexului cingular e o procedură care înrăutățește memoria, este concluzia la care au ajuns specialiștii care au analizat rezultatele procedurii pe persoane cu epilepsie. Asta arată rolul cortexului cingular în codificarea memoriei.

Stimularea profundă a cortexului cingular înrăutățește memoria, conform cercetărilor efectuate la pacienții cu epilepsie, publicate în The Journal of Neuroscience (JNeurosci). Tehnica ar putea fi o modalitate de a viza zone specifice ale creierului în tratamentul tulburărilor de memorie, scrie medicalxpress.com.

Vaidehi Natu și colegii săi de la Universitatea din Texas Southwestern Medical Center au stimulat cortexul cingular posterior, o regiune a creierului implicată în memorie, folosind electrozi inserați în creierul pacienților cu epilepsie, pentru a trata convulsiile.

Memoria afectată

Participanților li s-a arătat o listă de cuvinte, apoi li s-a distras atenția, după care li s-a cerut să-și reamintească cuvintele.

Echipa Natu a descoperit că stimularea cortexului cingular a redus numărul de cuvinte amintite, precum și valurile cerebrale modificate ale hipocampului, comparativ cu cei care nu au avut nici o stimulare.

Acest lucru stabilește rolul direct al cortexului cingular în codificarea memoriei și demonstrează că amintirile pot fi manipulate prin stimularea creierului profund, ceea ce are implicații pentru tratamentul tulburărilor de memorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel