COVID-19: Rata de infectare în Capitală, aproape de 16 la mia de locuitori

Coronavirus     FOTO pexels
Rata de infectare continuă săcrească în București și se apropie de 16 la mia de locuitori.

Rata de infectare în București a ajuns, vineri, la 15.83 cazuri la mia de locuitori, conform DSP București. Există o propunere de carantinare a Bucureștiului și a județului Ilfov, din cauza ratei mari a infectărilor.

„Va fi o discuție și pe partea de specialiști. Comitetul tehnico-științific, care este în subordinea CNSU, mâine (n.r. azi) va discuta, pentru că a fost și o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în București și Ilfov. Urmează să vedem ce spun specialiștii, în acest grup sunt și reprezentanții altor instituții și ministere, pentru că o carantină zonală nu este o măsura despre care numai spunem că de mâine se instituie, trebuie alte reglementări”, a declarat Cseke Attila, joi seară, la Digi 24.

CMBSU a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a spus la B1 TV că testarea rapidă, masivă, este absolut necesară, cel puțin în București, unde cifrele COVID-19 au explodat.

„Eu cred că în acest moment trebuie să alegem testarea masivă și cred că asta ar fi o soluție pentru tot Bucureștiul, cu teste rapide să facem un screening al populației. Dacă vreți, și la intrarea în magazinele mari, pentru că trebuie să facem testare cât mai mult în acest moment, pentru ca persoanele depistate pozitiv să rămână la domiciliu, să fie izolate și abia apoi politicul să decidă care este momentul de introducere al certificatului verde (…)

Acum, atenția trebuie să fie îndreptată către cetățean și soluția pentru el este testarea, iar în momentul în care avem un val pandemic de așa amploare, testarea gratuită este obligatorie pentru a pune capăt acestor pierderi de vieți masive”, a declarat Beatrice Mahler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

maioneza de post foto: freepik@atlascompany
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel