Consumul de cacao are efecte nebănuite asupra stresului

Cacao  FOTO: pixabay
Consumul de cacao poate proteja vasele de sânge ale bărbaților împotriva efectelor nocive ale stresului psihologic, susține un studiu.

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie, susțin că bărbații ar fi protejați de stres consumând cacao. Mai precis, consumul de cacao poate proteja vasele de sânge ale bărbaților împotriva stresului psihologic. Aceștia susțin în primul studiu de acest gen că consumul de cacao, care este bogat în flavanoli, în orele dinaintea unui eveniment stresant poate îmbunătăți fluxul de sânge în timpul experienței și poate ajuta la restabilirea funcției endoteliale la bărbații cu vârsta sub 45 de ani după aceea.

”Acest lucru are implicații importante pentru măsurile de protejare a vaselor de sânge ale acelor indivizi care sunt mai vulnerabili la efectele stresului mental”, afirmă autorul principal al studiului, dr. Catarina Rendeiro, potrivit medicalnewstoday.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel