Consumul de avocado: efectul secundar la care nu te-ai fi gândit
28 oct 2021, 23:00

Avocado. Foto: Pixabay
Consumul de avcado are un efect secundar major, spun experții. Iată care este acesta:

Indiferent că e consumat ca și guacamole sau tăiat felii, avocado e un fruct delicios.

Deși conținutul ridicat de grăsimi al fructului îl face mai sățios decât mărul sau para obișnuită, există un efect secundar surprinzător al consumului de avocado, despre care foarte puțin știu până acum: ca sursă bună de potasiu, avocado poate ajuta la calmarea durerilor musculare.

„Avocado conține mai mult potasiu decât o banană, ceea ce poate ajuta la ameliorarea unor crampe musculare”, explică Lindsay Wengler, dietetician înregistrat la Olive Branch Nutrition din New York City.

De fapt, într-o banană de mărime medie, veți obține doar 422 de miligrame de potasiu, în timp ce într-un avocado de dimensiuni similare, veți obține 690 de miligrame de mineral esențial.

Un avocado de dimensiuni medii conține, de asemenea, aproximativ 12 miligrame de vitamina C, care a fost asociată în mod similar cu o reducere a durerii musculare. Potrivit unui studiu de control randomizat publicat în Jurnalul Internațional de Nutriție Sportivă și Metabolism al Exercițiilor, într-un grup de 18 bărbați adulți sănătoși cărora li s-a furnizat suplimente de vitamina C sau un placebo și apoi li s-a cerut să efectueze exerciții specifice până la durerea musculară, cei cărora li sa administrat suplimentele de vitamina C au simțit o reducere semnificativă a durerilor musculare în primele 24 de ore de la finalizarea exercițiilor alocate.

Totuși, acesta nu este singurul mod în care consumul de avocado te poate face să te simți mai bine după un antrenament.

Într-un articol publicat în Scientific Reports, într-un grup de 12 femei adulte sănătoase, consumul de pulpă de avocado a redus semnificativ timpul de recuperare a tensiunii arteriale sistolice după exerciții fizice și a redus la jumătate timpul de recuperare a ritmului cardiac, în comparație cu un grup care a primit un placebo.

Cu toate acestea, deși avocado poate fi avantajos pentru cei care fac antrenamente, fructele sunt, totuși, bogate în calorii și grăsimi, așa că, dacă încercați să slăbiți, ar fi mai bine să vă limitați la o porție pe zi, pentru a vă bucura de beneficiul maxim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?