Colesterolul mare ar ajuta la răspândirea cancerului. STUDIU pe șoareci
07 sep, 20:35

Colesterolul
O cercetare de la Universitatea Duke, SUA, susține că nivelurile mari de colesterol ar contribui la dezvoltarea cancerului.

Un studiu recent susține că nivelurile ridicate de colesterol ar alimenta celulele canceroase prin creșterea rezistenței la o formă de moarte celulară. Descoperirea indică faptul că scăderea nivelului de colesterol nu este numai benefică pentru o sănătate bună, ci poate deveni benefică și în regimul terapeutic pentru tratamentul cancerului, susțin cercetătorii.

Oamenii de știință de la Școala de Medicină a Universității Duke din Durham, SUA, au observat studiind reglarea colesterolului în celulele canceroase și șoareci că nivelurile ridicate de colesterol pot alimenta rezistența la cancer la moartea celulelor, ceea ce poate agrava rezultatele bolii. În urma analizelor acestora au descoperit un mecanism nou prin care nivelurile crescute de colesterol influențează celulele canceroase din organism.

”Credem că [munca noastră] abordează întrebări de lungă durată cu privire la impactul supranutriției, obezității și dislipidemiei/hipercolesterolemiei asupra patobiologiei cancerului. (...) Există o mulțime de dovezi epidemiologice care leagă hipercolesterolemia de rezultatele mai slabe la [persoanele] cu cele mai multe tipuri de cancer, [și acum] credem că am găsit de ce și am definit un mod complet nou de a trata aceste tipuri de cancer”, afirmă Donald McDonnell, profesdor de Farmacologie și Biologie a cancerului, potrivit Medical News Today.

Studiul a fost publicat în Nature Communications și poate fi consultat AICI.

G Ad:

 

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri